avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie OPC, doar pe baza de factura fiscala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie OPC, doar pe baza de factura fiscala

Buna ziua,

Am urmatoarea problema cu o firma de la care am cumparat un sistem de navigatie pentru masina. ( 2200 de lei ). In momentul cand l-am cumparat, am primit doar factura fiscala, pe spatele careia s-a trecut seria aparatului, insotit de o stampila si o semnatura a firmei. ( si asigurarea verbala ca am garantie un an pe baza facturii ). Dupa aproximativ 2 saptamani, sistemul s-a stricat. Am fost sa il duc la garantie, si mi-au spus ca ma suna ei cand este gata. Au trecut deja 15 zile lucratoare,si sunt in continuare amanat, mi se spune mereu ca peste 1 sapt, sau cateva zile este gata.

Stiu ca orice produs daca sta in garantie mai mult de 15 zile lucratoare trebuie inlocuit cu unul nou,sau inapoiat banii inapoi. Firma este a unor pusti, care nu cunosc prea multe,dar vorbesc mult.

Cand mi-au acceptat produsul in garantie, ei au facut o copie de pe factura fiscala, si mi-au spus ca voi fi sunat cand este gata, deci nu am nici o dovada scrisa cand a intrat in service.

Intrebare:

Pot face plangere la OPC doar pe baza facturii fiscale?

Ce sanse am sa imi recuperez banii sau produsul?

Daca nu am o dovada scrisa cand am dus produsul la garantie, cum pot demonstra ca de 15 zile sunt amanat?

Este o suma foarte mare, trebuie sa fie o modalitate sa fim aparati de escrocii acestia.

Multumesc mult pentru eventualele contributii!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 18:53, 16 Iunie 2011
Cand ati inapoiat produsul nu ati primit nici un act? Pai asa teoretic nu aveti cum sa dovediti ca le-ati dat aparatul iar ei pot sustine ca nu au primit nimic la reparatie.

Chiar nici o hartie? Ceva de genul "Am primit aparatul xy cu seria Nr...... pentru reparatie" si cu numele persoanei care a preluat, data plus semnatura.

Atunci nu aveti cum sa va aparati de "escrocii acestia". Aveti o parte foarte mare de vina daca nu stiti sa va aparati drepturile.

Intre altele nu aveti nevoie de garantia verbala pentru 1 an garantie.
Prin lege aveti 2 ani garantie pentru produsele noi.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie mixer ewe ewe Buna ziua. Am cumparat in urma cu 6 luni un mixer si s-a stricat. Am primit garantie 2 ani pe acest produs dar am pierdut bonul de casa cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Retragere garantie allview ayko5 ayko5 Am cumparat pe la jumatatea lunii iunie un telefon Allview X2 soul Mini de la RDS RCS cu abonament, dupa 2 luni am intampinat probleme cu display-ul ... (vezi toată discuția)
Garantie produs inlocuit dan_alex dan_alex Am o intrebare... Am cumparat un produs care s-a defectat. L-am dus la garantie si nu a putu fi reparat. A fost inlocuit cu un produs nou. Intrebarea este ce ... (vezi toată discuția)