Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde "mâna omului nu prea pune piciorul". :P
În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un cutit de supravietuire ("survival knife"), de care ma folosesc mereu.
În plus, în portbagaj mai las de obicei un kukri nepalez, pe care îl folosesc în scop de topor sau machete (defrisarea unui loc de cort, taierea lemnelor de foc, etc.)
Pentru mine sunt niste simple unelte (se pot transforma în arme poate doar în cazul contactului fizic si direct cu un urs enervat, deci s'ar putea interpreta ca o legitima aparare :)) ).
Întrebarea mea ar fi: în ce masura pot avea probleme cu politia? Si daca da, de ce...?
Practic, orice obiect suficient de dur poate fi transformat în arma alba (cheile de la casa, cartea de credit, levierul de desfacut suruburile de la roata, lantul de la bicicleta, un ciob de pe jos, etc. etc. etc.)
Asadar - unde începe si unde se sfârseste clasificarea unui obiect în categoria armelor albe...?
Oare taietorii de lemne care merg cu toporul pe umar prin padure pot fi inculpati pentru port ilegal de arma alba...?
Multumesc anticipat pt. raspunsurile Dvs. pertinente.
Salutare..Am o intrebare legata de acest subiect : zilele trecute am avut un conflict cu o persoana in fata unui magazin non-stop..totul a inceput cand acesta a trecut pe langa mine si prietenul meu si ma lovit pe mine cu cotul iar pe prietenul meu cu umarul.M-am intors la el sa il intreb de ce a facut asta si ma lovit direct cu pumnul in fata si am cazut jos..problema e ca aveam la mine un brigeag pe care il uitasem in buzunarul pantalonilor cu care fusesem cu cateva zile in urma la un gratar..in urma pumnului pe care lam incasat in momentul in care am cazut jos a sarit si brigeagul din buzunar.Mentionez ca nu l-am folosit sau nu am avut intentia sa o fac ci am aplanat conflictul cu "vorba frumoasa"..sau macar am incercat.
Pot fi pedepsit pentru asta?si daca da cum?#-o:((
@whitekid, legea interzice portul armelor albe în locuri publice. Este vorba despre Legea 61/1991.
Art. 2. – (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
Cât despre întrebarea dvs., dacă aţi putea fi sau nu pedepseit, depinde dacă organele de urmărire penală au fost sau nu sesizate.