avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizari de personal la MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizari de personal la MAI

In urma respingerii de catre Parlament a legii privind disponibilizarile din MAI , se cauta tot felul de portite pt a se realiza totusi acea disponibil;izare masiva la nivelul ministerului. Astfel, in ciuda secretomaniei care persista de zeci de ani in aceasta structura, se zvoneste ca, la nivelul unitatilor MAI, toate cadrele vor fi puse la dispozitie, dupa care vor fi obligate sa sustina un examen de evaluare in urma caruia sa se cearna numarul dorit de salariati care vor fi disponibilizati.Nedumerirea mea este urmatoarea : cum pot fi obligat sa sustin acest examen ca sa ocup un post pe care deja l-am ocupat in urma cu 17 ani la absolvirea scolii militare de subofiteri de politie.In plus, nu am gasit nicaieri in legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, nici in codul muncii, o explicatie legala pt. sintagma "pus la dispozitie"inafara de cazurile cand esti urmarit penal ori ai savarsit abateri grave....
As fi recunoscator daca as primi cateva pareri, sugestii, de la persoane avizate, ori care cunosc aceasta situatie.
Va multumesc cu anticipatie !
Cel mai recent răspuns: lia_alexe , utilizator 20:24, 18 Iunie 2011
Restructurare. Se modifica statele in sensul reducerii numarului de angajati si, pentru a nu fi dati in judecata ca ar favoriza pe cineva, se sustin examene pentru acele locuri. Vor fi pusi la dispozitie cei care nu vor fi pe listele cu admisi.
www.avocatnet.ro/images/smil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie ionut0383 ionut0383 Buna ziua! As dori daca se poate ,cineva sa-mi dea un raspun la urmatoarea problema:in anul 2009 m-am mutat dintr-o Unitate Militare la cea de care apartin ... (vezi toată discuția)
Disponibilizarea din m.a.i. no_payn no_payn Buna ziua, Va trimit acest caz in speranta primirii unui raspuns si eventual suport juridic. in data de 15.09.2011 am fost trecut in rezerva in urma ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)