avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de închiriere

Bună ziua,
Vă rog frumos să mă ajutaţi.
Am găsit o casă de închiriat, pe termen lung, la ţară. Proprietarul nu vrea bani ci doar să îngrijim ce este acolo. Ideea e că s-ar putea să nu poată face nici un fel de contract de închiriere (cred că e un fel de problemă identică cu a familiei mele). Cum pot să locuiesc acolo...ce variante de acte există (eventual o procură notarială că pot locui acolo) pentru a nu avea nici un fel de probleme viitoare.
Vă mulţumesc pentru timpul acordat.

Cel mai recent răspuns: DorinaCet , utilizator 21:22, 16 Iunie 2011
puteti incheia un contract de comodat.
Vă mai deranjez cu o întrebare:
Acest contract, de comodat, se încheie la notariat ?
Mulţumesc din suflet pentru răspuns.
ªi cu acest contract...pot face abonamente la utilităţi (telefonie, internet, energie electrică etc.)?
Din cate stiu, atat furnizorii de energie electrica cat si operatorii de telefonie (mobila sau fixa, internet) nu accepta decat contractele de vanzare-cumparare sau contractele de inchiriere in termen.
Pun si eu o intrebare legata de contractul de comodat: daca se incheie la notar (ceea ce inteleg ca nu e obligatoriu) se poate insera o clauza prin care cel care primeste dreptul de folosinta sa fie obligat sa plateasca pe durata contractului, facturile de intretinere etc.?
De exemplu in cazul doamnei, daca merge la operatorul de telefonie cu proprietarul casei, ca sa se faca pe numele lui contractul, se poate specifica in contractul de comodat ca obligatia platii ii va reveni dumneaei pe durata cat va sta acolo?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
1. De principiu, nu este treaba furnizorilor de utilitati (energie electrica, operatorii de telefonie mobila sau fixa, internet) cu ce titlul detine cineva un imobil. Treaba dansilor este sa furnizeze aceste utilitati contra cost.
2. Avand insa in vedere ca traim in Romania unde absolut tot trebuie dovedit "cu acte" problema d-voastra, DorinaCet, se poate rezolva astfel:
2.1 Incheiati un contract de comodat in care sa stipulati ca veti plati utilitatile, veti ingriji imobilul, etc, etc, etc.
2.2. Contractul este cat se poate de valabil fara sa fie autentificat. Chiar daca nu trebuie autentificat de notar, pentru ca romanii fac ochii rotunzi cand vad stamplile marti si rosii si pentru ca functionarii firmelor care vand utilitatii sunt sensibili la actele autentificate de notarii publici este bine sa cereti unui notar public sa va autentifice actul.

Alte discuții în legătură

Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor DorinaCet DorinaCet Bună ziua Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns. [b][b]Pot să fac racordarea la utilităţi cu contract pe numele meu (energie electrică, telefonie ... (vezi toată discuția)