avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract servicii internet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract servicii internet

Acum 2 luni am facut un contract business personalizat cu o firma cred ca cea mai mare din Bucuresti care ofera servicii de internet la domiciliu.

Prima problema e ca ei mi-au oferit alceva decat ce am cerut, si pentru ca in contract sunt termeni tehnici nu iti dai seama ce iti ofera.

A doar problema e ca iti ofera o valoare minima garantata, si o valoare maxima
la care zic ei ca poate sa ajunga viteza conexiunii la internet.
Este normal sa faca contractul si ofertele pe baza unei valori maxime?
Cel mai recent răspuns: lucian0308 , utilizator 18:36, 18 Iunie 2011
da pare ok daca ai putea sa sti exact ce iti ofera
atata timp cat in contract scrie ca iti ofera banda maxima de xxxx
poate sa iti de internet cu viteza 0,001

si in cazul asta nu sunt multumit de serviciu pe care mi-l ofera
Nu este chiar asa. De obicei exista mai multe tarife cu viteze diferite. Fiecare este intre valoarea minima garanta si o valoarea maxima care de regula reprezinta valoarea minima garantata pentru urmatoarea grupa tarifara.
Treapta 1 minim garantat 512 pana la max 1000
Treapta a 2-a de la minim 1000 pana la max 6000
Treapta a 3-a de la minim 6000 pana la16000.
Valorile sunt doar ca si exemplu. Deci daca ai minim 6000 garantat si constati adeseori 2000, sau 3000 atunci ai dreptul sa reziliezi intru-cat nu isi indeplinesc conditiile. Pentru 6000 s-au obligat cel putin atat trebuie sa asigure.

Corespunzator platesti pentru tarife tot mai mult.
Retine ca ei nu s-au angajat sa iti asigure valoarea maxima din tarif. Aceasta este valoarea garantata pentru tariful mai scump ce il ofera.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
kappauser, utilizator
in mod normal e asa dupa exemplul ala
doar ca firmele de internet nu asigura nimic in contract
pentru persoane fizice iar daca vrei garantat la business
te costa cateva sute de euro niste valori destul de mici.

daca ne uitam pe site la oricare provider de internet nu o sa gasim
niciodata valoarea minima, pt ca nu garanteaza deloc
lucian0308 a scris:

A doar problema e ca iti ofera o valoare minima garantata, si o valoare maxima
la care zic ei ca poate sa ajunga viteza conexiunii la internet.
Este normal sa faca contractul si ofertele pe baza unei valori maxime?

Nu cunosc cum arata contractul tau, dar redau ce ai afirmat la inceput.
Deci ai in prevazut in contract limita minima garantata ?

Daca totusi nu o ai, atunci nu ai decat posibilitatea sa ceri sa platesti mai putin pentru contract, potrivit valorilor care iti sunt asigurate si a incadrarii in unul din tarifele corespunzatoare. Daca firma este de acord atunci ramai pana la sfarsitul contractului, daca te refuza atunci poti sa ii reclami si chiar sa reziliezi, cu sansele foarte mari sa si primeste dreptate. Una este sa ai dreptate, alta sa si o primesti.

Insa din pacate tu esti obligat sa dovedesti afirmatiile tale, adica ca nu iti asigura minimul garantat, sau ca ce iti asigura ei trebuie incadrat in alta tarifare.
am inteles

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract sevicii internet ContSters220737 ContSters220737 Cum pot rezilia un contract serviciu internet incheiat pe o perioada de doi ani,inainte de termen fara a plati daune.Am trimis scrisori si e-mailuri ... (vezi toată discuția)
Internetul mobil merge slab, ce pot sa fac?? ContSters118896 ContSters118896 Buna ziua. Am o problema.Am conectat inernet mobil de la [i][EDITAT][/i], nelimitat in 2008 decembrie cu 2 ani de contract.E bine cind am pus internetul la ... (vezi toată discuția)