avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil in rate

Va rog sa mi spuneti,
Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an.
Va rog sa mi spuneti ce acte se pot face in asa fel incat sa fiu protejata de lege in situatia in care cumparatorul nu este de buna credinta.
Mentionez ca vanzatorul insista sa incheiem contractul de vanzare cumparare la data primei plati.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:47, 18 Iunie 2011
Faceti un Contract de Vanzare-cumparare si scrieti in contract ca plata va fii facuta in 4 rate in valoare de xxxxx lei fiecare. Treceti de asemenea o clauza prin care in cazul in care cumparatorul nu plateste toate ratele la termen si in valoarea stabilita nu va intra in posesia imobilului sau ca contractul este nul.

La fiecare plata faceti proces verbal sau eliberati chitanta.
r111 a scris:

Mentionez ca vanzatorul insista sa incheiem contractul de vanzare cumparare la data primei plati.

Pana la urma dvs. sunteti vanzatorul sau cumparatorul?
contract de vanzare-cumparare cu clauza ca transferul proprietatii se face in monetul achitarii ultimei rate din pretul convenit de catre parti.
In primul rand, specificati clar modul de plata al pretului, respectiv ce sume, la ce date si in ce cont se vor achita. Apoi, inserati privilegiul pentru rest pret, solicitand sa fie inscris in cartea funciara si, ca siguranta absoluta, un pact comisoriu expres de gradul IV (puteti de asemenea sa-l inscrieti in catea funciara, daca doriti), care prevede ca "in situatia in care oricare dintre sumele reprezentand restul de pret nu va fi achitata in cuantumul, la termenul si in contul mentionate anterior, contractul de vanzare cumparare se rezolutioneaza de plin drept, fara punere in intarziere sau interventia instantei de judecata, vanzatorul retinand toate sumele incasate pana in acel moment cu titlu de daune materiale".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare apartament in doua transe ionelalupas ionelalupas Sunt vanzatorul unui imobil, iar cumparatorul o sa faca plata in doua transe 80% din pret la incheierea contractului de vanzare-cumparare si 20% peste 3 luni. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil stefana122006 stefana122006 In situatia in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil, cu plata in doua transe, in care a fost inserat un pact comisoriu de gradul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)