avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare imobil

In situatia in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil, cu plata in doua transe, in care a fost inserat un pact comisoriu de gradul IV, (in sensul ca, in situatia in care cumparatorul nu plateste la termenul stabilit, contractul se rezolutioneaza de plin drept, fara somatie, fara punere in intarziere, fara interventia instantei de judecata si ca partile revin in situatia anterioara, respectiv vanzatorul redevine proprietarul bunului imobil, iar cumparatorul primeste intreaga suma de bani pe care a platit-o cu titlu de pret), Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara are posibilitatea sa faca inscrierea dreptului de proprietate pe numele vanzatorului daca acesta nu face dovada ca a restituit pretul?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:30, 16 Decembrie 2009
buna ziua!
OCPI nu poate face nimic in acest sens trebuie sa primeasca o cerere!
OCPI primeste cererea de inscriere, insa, daca nu se face dovada ca s-a restituit suma platita cu titlu de pret, face inscrierea? Multumesc pt. raspuns.
buna ziua!
contractul de vanzare cumpare se inscrie asa cum este la mom primirii cererii.
nu intra in atributiile OCPI sa vada dc la nush ce termen s-a primit restul de pret.
ideea e ca acest rest de pret va apare in CF imobilullui la sarcini, se mai numeste si privilegiul vanzatorului.
pana cand vanzatorul nu va da o decl din care sa rez ca si-a primit intregul pret al vanzarii, nu se radiaza privilegiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil in rate r111 r111 Va rog sa mi spuneti, Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an. Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)