avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL ilegala

As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale.
cu tot respectul...prefectul nu emite nici un aviz de legalitate. rolul institutiei prefectului este sa verifice de legalitate, actele aut. publice locale. daca le considera nelegale, prefectul poate ataca aceste acte la instanta de contencios, sau nu.
daca nu considera necesar, sau actele sunt legale, atunci acestea vor produce efecte juridice. nu se da nici un aviz. :)
@mihaicalinescu: Misule, si atunci stampila aia albastra, "prezentul act indeplineste conditiile de legalitate, data si semnatura" pe care mi-o tot aplica serviciul juridic din prefectura pe hotarari si dispozitii, ce hram poarta??:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Aviz legalitate julien_slbz julien_slbz In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)