avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura falsa contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura falsa contract de munca

Am fost angajat la o firma 3 luni de zile, timp in care mi s-a tot spus ca mi se va face contract de munca. Dupa o vreme am primit contractul gata semnat cu numele meu, desi eu nu l-am semnat niciodata. Atunci am decis sa plec si mi-am depus demisia. Acum fostul angajator sustine ca nu mi-am indeplinit destul sarcinile de lucru. In opinia mea eu mi le-am indeplinit in totalitate, intrucat fiind programator am realizat pentru ei un soft ce mi-a luat 3 luni sa-l fac, pe cand altor firme le-a luat o perioada de cativa ani (sunt exemple concrete in acest sens). Mentionez ca am primit bani de la ei, dar nu am semnat niciodata un stat de plata (probabil si acolo a semnat altcineva...). De asemenea atributiile mele exact sau cerintele proiectului nu mi s-au prezentat, eu nevazand contractul de munca sau alta hartie oficiala in acest sens, decat inainte sa plec. Are dreptate angajatorul sa ma cheme sa lucrez pentru el sau sa-l despagubesc cumva material? Si contractul de munca este valid daca nu am semnat pe el, si nu mi-a fost aratat niciodata? Ce risca angajatorul daca e semnatura falsa pe contract sau pe statele de plata?
Cel mai recent răspuns: razvan_s , utilizator 16:38, 24 Iulie 2008
Daca vrea sa iti ceara ceva mai mult decat preavizul la demisie atunci lasa-l sa ceara in instanta. Va trebui sa prezinte contractul de munca, moment la care poti invoca foarte usor falsitatea semnaturii. Nu cred ca e inconstient sa faca asta, ci doar ca incearca sa te impresioneze.
La noul loc de munca, pe care va doresc sa-l obtineti cat mai curand, nu mai incepeti lucrul pana cand nu semnati contractul individual de munca, dupa ce il cititi bine, si eventualele acte aditionale, Deasemenea sa luati la cunostinta de contractul colectiv de munca si regulamentul intern. In acest fel veti evita surprizele neplacute. Succes!
Preavizul mi l-am dat si indeplinit. El acum are cereri de ordinul imbunatatirii proiectului realizat sau despagubiri materiale cu banii investiti de el pentru proiect (chiria pe 3 luni a unui apartament in care am lucrat si ceva cheltuieli de intretinere). Unele imbunatatiri pe care le cere el acum fie nu am avut timp sa le fac (3 luni fiind f putin), fie nu m-am gandit la ele si nu mi-au fost prezentate. Deci nu prea are cu ce sa ma ameninte? Nu voi fi obligat sa-i platesc acele despagubiri?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
razvan_s, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate obliga angajatorul un angajat sa nu paraseasca locul de munca? ContSters225348 ContSters225348 Buna ziua. Lucrez intr-o firma de consultanta in afaceri in calitate de consilier. Intre firma si clienti se intocmesc contracte-cadru (de prestari servicii - ... (vezi toată discuția)
Vreau sa incetez cim. optiuni? Tourette Tourette La mijlocul lunii aprilie i-am spus administratorului ca vreau sa incetez activitatea in cadrul societatii. M-a luat cu replici de genul ca "noi am semnat un ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dasca7727 dasca7727 am si eu o problema m-am angajat la un restaurant dar nu am semnat nici un contract eu am vrut sa plec si mi s-a spus ca tb sa dau preaviz tot ce le-am dat e ... (vezi toată discuția)