avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati facturi fara contract
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati facturi fara contract

lucrez la o firma care a facut cateva plati fara contract. sume foarte mari. este un s.a. si nu stiu daca este legal sau nu acest lucru. actionarii nu stiu despre aceste cheltuieli.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
marpavr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 12:58, 21 Iunie 2011
Codul fiscal prevede obligativitatea intocmirii de contracte de prestari servicii.
cui sa ma adresez pentru inexistenta contractelor?
Dupa parerea mea ar trebui sa procedati astfel:
- faceti o sesizare scrisa catre administratorul/directorul societatii in care ii aduceti la cunostinta ca pt anumite facturi nu exista contracte si ii atrageti atentia de obligativitatea lor dpdv fiscal (deductibilitate cheltuieli). Ar fi bine sa obtineti un raspuns in scris din partea lui/ei sau macar sa aveti dovada ca i-ati comunicat aceasta neregula.
De asemenea puteti sa-i comunicati ca in cazul in care nu se pot prezenta contractele legea va obliga sa includeti aceste cheltuieli pe cheltuieli nedeductibile.
El/ea raspunde in fata asociatilor cu privire la patrimoniul societatii, asa ca mai departe este treaba lui/ei sa clarifice aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de management teodor82 teodor82 Cine are obligatia inscrierii contractului de management la institutiile abilitate si care sunt acestea? Eu daca semnez un contract de management si ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 Neiyre Neiyre Am un SRL suspendat din 1 oct 2009. Acum am aflat ca pentru depunerea declaratiei 101 este necesara certificarea de catre un consilier fiscal. Cum se leaga ... (vezi toată discuția)
Valoarea de achizitie mijloace fixe Ilie Stanica Ilie Stanica As dori sa imi spuneti care este parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea problema:- - o societatea comerciala contracteaza servicii de consultanta ... (vezi toată discuția)