avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

am furat intro noapte cu inca doi prieteni cam 5 brazi gata taiati dintrun parchet dupa care nea prins politia la ora 3 50 dimineata
eram cu o dubita care este masina de la firma politia nea confiscat marfa nea facut vreo 2 poze si a spus ca nu ne face nimica a trecut o saptamana de atunci si nu am dat nici o declaratie
cam la ce ma pot astepta
e prima abatere
cam ce pedeapta ma asteapt
masina se mai poate confisca
Cel mai recent răspuns: Dingo25 , utilizator 19:23, 17 Iunie 2011
Masina nu se poate confisca , iar ca sa nu ,,va faca nimic" nu prea-mi vine sa cred.Ati comis o tentativa de furt calificat si, cu tot cu agravante( doua persoane, in timpul noptii) , pedeapsa care in cazul infractiunii consumate( adica duse pana la capat, insusirea bunului furat) ,ar fi fost undevsa de la 3 la 15 ani, in cazul tentativei se situeaza la jumatate-intre 1,5 -7,5 ani.
Chiar daca ati fost asigurati ca ,,nu va va face nimic" , nu ar trebui sa mizati pe acest aspect.Poate ca veti fi sanctionati totusi, chiar daca mai bland sau cu o sanctiune administrativa-amenda. Succes.
Pedeapsa pentru infractiunea savarsita, respectiv furt calificat este de 3 -15 ani.
Din relatarile dvs.nu este nicidecum vorba de tentativa ci de infractiune consumata.
Sfatul principal pentru dvs.este sa contactati un avocat si cand veti fi chemat la audiere sa va prezentati cu un avocat, pentru binele dvs. specializat in Drept Penal..
Da, acum , recitind speta observ ca erau in duba si nu la locul faptei cand i-a prins politia .Asadar nu este vorba despre tentativa ci despre un fapt consumat..
dragonu1985 a scris:

am furat intro noapte cu inca doi prieteni cam 5 brazi gata taiati dintrun parchet dupa care nea prins politia la ora 3 50 dimineata
eram cu o dubita care este masina de la firma politia nea confiscat marfa nea facut vreo 2 poze si a spus ca nu ne face nimica a trecut o saptamana de atunci si nu am dat nici o declaratie
cam la ce ma pot astepta
e prima abatere
cam ce pedeapta ma asteapt
masina se mai poate confisca

Momentan nu aveti altceva de facut decat sa asteptati. Cel mai probabil o sa dureze cateva luni pana va incepe procesul. Sfatul meu e sa iei un avocat cum sunteti chemat la proces, ca avand in vedere situatia riscati destul de multi ani de inchisoare. Dar cu un avocat bun si tinand cont de faptul ca aveti cazierul curat eu zic ca aveti sanse sa scapati cu suspendare. Multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de furt GeaMbo GeaMbo Cum se pedepseste o tentativa de furt daca doi minori vroiau sa fure 2 stergatoare la o masina si iau prins niste locatari dintrun bloc si au chemat politia au ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt in acest caz? Liviu Popa Liviu Popa 2 baieti au fost prinsi in timp ce vroiau sa fure dintrun camion niste motorina,cand incercau sa desfaca acolo la rezervor alarmele masini au inceput sa sune ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt urmata de violenta Razvancami Razvancami Care este pedeapsa pt tentativa de furt urmata de violenta pt pastrarea pradei? (vezi toată discuția)