avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ferestre spre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ferestre spre vecini

Am o casa la 25 de km de Bucuresti care are o camera de 20 mp care nu are nici o ferestra.Am vorbit cu vecinul sa facem 2 ferestre inguste si lungi sa nu putem vedea in curtea lui.Iar la baie am facut una mai mica pentru aerisire.Ferestrele inca nu le-am pus sunt comandate sambata vin sa ni le puna de la firma de termopane dara zi vecinul s-a razgandit si ne ameninta ca daca nu inchidem ferestrele ne baga paie si ne da foc la casa.Distanta intre casa mea si propietatea lui este de 80 de cm dar in acte de 1 metru dar el bineinteles nu recunoaste aceasta.Eu am comandat geamuri inchise la culoare pentru a nu vedea in curtea vecinului .Ce pot sa fac?
El ameninta ca pune paie si da foc la casa dac nu inchid ferestrele.
Cel mai recent răspuns: Ioana ISVORANU , Consilier juridic 23:28, 24 Iulie 2008
ART. 612 Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã (C. civ. 489 si urm., 570, 601, 608, 620, 623, 634, 637 ; C. civ. fr. 678 ; Loi no. 67-1253 du 30 déc. 1967).

cat despre incendiu ...................orice fapta se plateste, conform codului penal!
asteptam si alte pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Ferestrele vecinilor dau spre curtea noastra si tot ei ne cer sa nu mai ascultam la geam mary40 mary40 Buna ziua.Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv .Intre casa mea si casa vecina este curtea mea cu o latime de 3 metrii.Vecinii au doua ferestre la baie si ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)