avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea programului de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea programului de vizitare minor

Ce se poate face in aceasta privinta?...asa cum mama are obligatia de a veghea asupra minoriilor zi de zi , tatal s-a spalat de orice obligatie desii cica plateste lunar o sa zisa pensie de intretinere care e de mai mare rasul..........dar conform hatararii judecatoresti nu poate fii obligat sa isi respecte zilele de vizitare a minoriilor??????Poate si mama are unele probleme de rezolvat....s-a facut o tranzactie respectiv la programul de vizitare astfel ca minorii sa beneficieze si de cealalta parte , ok.....daca tot nu o respecta nu se pot cere daune , copiii totusi nu sunt facuti doar de o persoana ci de doi............mama nu poate fii si tata.....oricat s-ar stadui ea.........chiar nu exista nimic in aceasta privinta??????Mama trebuie sa aiba grija in totalitate????cealalta parte inafara de pensie nu mai e obligata cu NIMIC??????????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:54, 24 Iulie 2008
Problema ridicata de dvs e interesanta.
Totusi tatal, cel putin pana in prezent nu a fost niciodata obligat la plata de daune pentru nerespectarea programului de vizitare.
Daca totusi copilul sufera si este afectat de lipsa tatalui, consider ca poate fi initiata o actiune in justitie prin care sa fie cerute daune morale pentru copilul care sufera.
Problema este insa foarte sensibila si trebuie bine studiata inainte de a se actiona in justitie tatal care isi face copilul sa sufere.
Chestiunea ridicata de dvs are la baza interesul suprem al minorului care este grav nesocotit de catre tatal care nu respecta hotararea judecatoreasca.:(

O alta varianta diferita de cea de mai sus :

O alta modalitate de care se poate uza, consider ca este aceea ca tatal sa nu mai aiba dreptul de a vedea minorul ca urmare a faptului ca nu a respectat hotararea judecatoreasca care ii dadea acest drept.In acest caz, este insa nevoie de pronuntarea unei noi hotarari judecatoresti prin care sa fie inlaturat dreptul tatalui la vizita.
Insa, si o astfel de actiune in justitie este extrem de sensibila si trebuie foarte bine argumentata si probata.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Locuiesc in Italia, sunt divortata de trei ani, copilul a ramas in grija tatalui, relationarea cu tatal in ceea ce priveste copilul sunt ... (vezi toată discuția)
Hotarare stabilire vizite minor Adelina t Adelina t Am o hotarare prin care s-a stabilit un program de vizite minor. Aceasta hotarare este executorie de plin drept sau trebuie pusa in executare, adica trebuie ... (vezi toată discuția)