avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent

Am un proces comercial pe data de 03.06.2011 si la care am lipsit si am primit o sentinta comerciala cu mandat postal in data de 16.06.2011 "in care scria cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile de la conumicare ".As vrea sa stiu termenul de 10 zile curge de la dat mandatului adica de pe 16.06.2011 pana la 26.06.2011?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 17 Iunie 2011
Termenele se socotesc pe zile lucratoare si nu pe zile calindaristice; Daca exista printre zilele lucratoare zile decretate de Guvern ca zile libere deasemeni nu sunt loate in calcul, deasemeni nu este luata in calcul nici ziua incare s-a emis sentinta spre comunicare, SuccesB-)
~ Conținut șters la cerere ~
elyssa a scris:

Am un proces comercial pe data de 03.06.2011 si la care am lipsit si am primit o sentinta comerciala cu mandat postal in data de 16.06.2011 "in care scria cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile de la conumicare ".As vrea sa stiu termenul de 10 zile curge de la dat mandatului adica de pe 16.06.2011 pana la 26.06.2011?

Termenul de 10 zile expira in data de 27.06.2011.
termenul curge de la comunicare respetiv din ziua in care ati primit sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea termenelor melcsy melcsy buna ziua am primit o comunicare de la autoritatea contractanta in care scrie ca avem la dispozitie 5 zile pentru a face contestatie,termenul decurge din ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează termenul de apel? CalinuMihai CalinuMihai \" ...cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul X. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,........ \" ... (vezi toată discuția)
Recurs florescuvalentin florescuvalentin Am avut o hotarare judecatoreasca care s-a dat pe 25.11.2010 cu drept de recurs. Care este ultima zi de depunere a recursului??Dar data de 01 12 2010 intra in ... (vezi toată discuția)