avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie de locuinta si asigurarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie de locuinta si asigurarea facultativa

Buna ziua,

Am o asigurare facultativa a locuintei mele care este cesionata in favoarea bancii la care am credit si VREAU (pentru a fi acoperita din mai multe directii in caz de ceva) sa imi fac si o asigurare obligatorie a locuintei. Intrebarea este, in cazul in care unul din evenimentele acoperite de asigurarea obligatorie (inundatie, cutremur, alunecare de teren) survine se vor incasa ambele polite de asigurare sau doar una singura.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:32, 18 Iunie 2011
NU! Certamente, pentru asiguarea de bunuri, nu se pot primi despagubiri mai mari decat suma (valoarea) maxima asigurata, si numai o singura data, indiferent de numarul de polite incheiate pentru acea locuinta.
Intrebarea este totusi ciudata, d.p.d.v. al continutului: daca aveti o asigurare facultativa, care de regula contine si riscurile asigurate prin polita obligatorie PAD, de ce mai trebuie sa faceti una obligatorie?
Banca a avut grija sa aiba acoperite riscurile catastrofice, deci nu cred ca polita pe care o mentionati, nu are acoperite aceste riscuri: (inundatie, cutremur, alunecare de teren).
Polita facultativa, acopera mai multe riscuri decat cele catastrofice, deci va satisface grija privind hazardul, mult mai bine, functie de riscurile de baza pe care le-ati asigurat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
nucu$, utilizator
Numai la politele de asigurare de viata se ot incasa despagubiri de pedoua sau mai multe polite in celelalte situatii , nu. Avand polita facultativa, mai ales ca este cesionata le banca, sunteti sigur acoperita si la riscuri de dezastre si nu este nevoie de polita obligatorie(PAD). Platiti banii degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)