pe data de 15.01.2009 am intrat cu societatea in insolventa(s-a declarat insolventa conform hotararii tribunalului),am avut un credit pe aceasta societate,la care eram si garant ipotecar,eu,ca persoana fizica,cu imobilul proprietate personala,am platit pana la data intrarii in insolventa acest credit,dar si dupa ce s-a declarat insolventa,dar cu cat de mult plateam,cu atat de mult crestea mai mult.Eu stiam ca dupa ce s-a intrat in insolventa nimeni nu mai are ce dobanzi si penalizari sa-ti aplice!!!!...dupa cum spuneam...creditul crestea si tot crestea...am gasit un client care a contractat un credit(asta sa ma ajute)pe societatea lui ,pentru a cumpara tocmai imobilul care era gajat la banca,acel client a avut finantare de la o alta banca,banca lui a cerut ipoteca de rang 2,pana primea banii banca mea apoi acea ipoteca de rang 2 sa se transforme intruna de rang 1......stupoare banca mea nu a dat curs la aceasta solicitare (am inscrisuri in acest sens)....cu ce trecea timpul si achitam cu atat crestea creditul...despre lichidatorul societatii ce sa va spun,....nu are nici o treaba,...mai nou m-am trezit cu PUBLICATIE DE VANZARE...sunt disperat ...nu stiu ce sa fac...am si un copil de 3ani...nu stiu incotro sa o iau...Nu inteleg...dupa ce am intrat in insolventa mi-au facut dobanda la credit 24% din 8% initial,in stilul asta le-am spus,nu o sa mai pot niciodata plati,si am tot platit ,si am tot platit.......
Mentionez ca la aproximativ 2-3 luni dupa ce am intrat in insolventa aveam de achitat la banca cam 300.000 ron(am extrase de cont),in anii ce au urmat am dat cam 190.000 roni,si acum mi-a venit o hartie de la banca ca am de plata 523.000 ron....nu mai stiu ce sa fac,....deja am fost 2 saptamani la balamuc...cum pot opri aceasta vanzare???ce pot face???
Din pacate nu puteti opri vanzarea decat achitind datoria.
Daca era doar societate, atunci totul se reducea la capitalul social si patrimoniu.
Odata ce ati girat personal, dupa societate urmeaza sa fiegirantul executat silit.
A fost o greseala imensa sa luati credite cu dobanzi asa de mari, ma refer la cei 8%. In Romania aproape toate creditele au dobanda variabila, practic dupa un an se schimba radical. Si asta de foarte multi ani. Si multi care au luat creditele si-au rupt gatul, ajungand relativ repede in imposibilitate de a mai plati.
Va doresc totusi bafta.
...pai care datorie,...ce a ramas de la cei 300.000 roni,sau cei 523.000 roni...
mai poate cineva sa-ti calculeze dobanzi si penalitati dupa ce ai intrat in insolventa???
in concluzie as mai avea de achitat 110.000 ron...dar ei vor 523.000 ron...inafara de cei 190.000 ron platiti de mine dupa ce am intrat in insolventa.as putea sa-i dau in judecata?cum?
Ar trebui sa consultati un avocat care sa vada cum au fost facute contractele de creditare, pana la ce limita raspunde girantul si alte probleme. Legea insolventei se aplica persoanelor juridice, pentru ele este valabila neaplicarea penalizarilor.
Daca insa d-voastra ati girat ca sa zic asa "fara raspundere limitata" atunci este mai dificil. In Romania inca nu a fost introdusa legislatia cu insolventa persoanelor fizice, si nu exista nici protectia sociala pentru astfel de cazuri, asa cum exista in alte tari.
Credit
YKARD
n anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita
zoltanilona
Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)