avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Atragerea persoanei fizice garant ipotecar la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Atragerea persoanei fizice garant ipotecar la recuperarea dintr-un contract de credit ptr un SRL-u(in care nu este asociat,etc) si cu alte obligatii in plus,peste valoarea contractului de ipoteca,pretins de executorul judecatoresc

O societate srl ,In cadrul unui contract e linie de credit valoarea ipoteci rang I este de =300 000 ron, cu dobinzi aferente,etc ;

Evaluarea prin ANEVAR facuta este de 458.400ron, la care in contractul de ipoteca se ia ipoteca rangul I valoarea de 300.000 ron,

Prin contractde ipoteca imobiliara acordata de o persoana fizica (nefiind din cadrul SRL-ului),fata de banca indeplineste toate conditiile acceptate de banca.

SRL-ul intra in incapacitate de plata,urmind procedura de insolventa si in momentul de fata executorul desemnat de lichidator ,pretinde:persoanei fizice (contract de garantie reala imobiliara garant-ipotecar ) in baza CPC-art 387+dispozitiile art 371-ind 7, o suma totala de 426.421,62 ron ,cere punerea la dispozitia sa -executorul toate bunurile mobile si imobile +salar,etc pentru acoperirea acestei sume.

Din contractul de garantul (proprietarul imobilului) semneaza ptr <<<acordul constituirii ipoteci rang I al imobilului inscris in acest contractpana la rambursarea integrala a credituluiacordat SRL-ului e catre banca sicunoaste ca inbn cazul nerespectariiobligatiilor prevazutein contract, se va proceda la executarea silita a prezentei garantii>>>

La sedinta ultimului proces (contestat in momentul de fata) s-a dat solutia de plata de catre persoana fizica la banca a sumei de 345.000 ron.

Poate fi atacata cererea executorului care atrage raspunderii persoanei fizice ptr recuperarea valorii credit srl-banca, in afara ipotecii si cu alte sume 300.000+45.000 ron si in ce temei legal.

Va multumesc, Doamne ' Ajuta si va multumesc. Stefan

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:27, 13 Mai 2013
Cred ca va aflati intr-o eroare. Cred ca sunteti executat silit asupra imobilului, pana la recuperarea sumei respective, daca vorbim aici de contractul de ipoteca. Dac aaveti si alte acte , contracte de garantie de care nu ne-ati vorbit, situatia poate fi diferita. daca sunteti tert garant, va puteti inscrie la masa credala a debitoarei principale, cu intreaga suma, pentru a va recupera de acolo ce platiti pentru aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita dosar nr 3996/258/2012 -recurent-contestatar,in proces cu cec-bank hr respinsa ca neintemeiata. vandor stefan vandor stefan Contestatie la executare silita dosar nr 3996/258/2012 -recurent-contestatar,in proces cu CEC-Bank HR respinsa ca neintemeiata. In baza dosarului e executare ... (vezi toată discuția)
Dubla executare silita Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale la un CAR. Datorita situatiei financiare nu am mai putut plati ratele la timp, astfel ca dosrul ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de grad 2. yamada yamada Am niste probleme cu creditul imobiliar, in sensul ca am ramas somer si nu mai pot plati. Am fost la banca si mi-au propus o perioada de gratie de 6 luni la ... (vezi toată discuția)