avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT

n anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai contractat de la aceeasi banca o linie de credit pentru firma la care sunt asociat,in valoare de 200.000 RON garantata cu ipoteca de rangul 2 pe acelasi apartament.
Pana la sfarsitul anului 2008,ratele creditului precum si dobanzile la linie s-au platit fara nici o intarziere,insa de atunci n-am mai reusit sa platesc decat sporadic obligatiile mele catre banca-atat linia de credit-care ulterior s-a transformat in credit-cat si ratele creditului de nevoi personale.La inceputul anului 2010 firma pe care o detin a intrat in insolventa fara nici o varianta de "resuscitare" a ei.
In urma demersurilor pe care le-am facut la banca in martie 2010, am obtinut urmatoarea concesie:pentru linia de credit urma sa platesc cate 2500 lei lunar,iar pentru creditul de nevoi personale urma sa obtin o amanare la plata pe 12 luni.N-am reusit sa achit din cei 2500 lei lunar (pe care pana la urma am constatat ca nu acopereau nici dobanda la credite-pentru ca sumele de restituit cresteau considerabil) decat in jur de aproximativ 6000 lei(perioada martie-octombrie),iar amanarea la plata pentru ratele creditului de nevoi personale nu s-a mai aprobat intrucat "nu indeplineam conditiile"-conditii insa nespecificate.
In noiembrie 2010 problemele s-au precipitat,banca instiitandu-ma ca va proceda la executarea silita a apartamentului,iar societate de lichidatori judiciari care se ocupa de societatea pe care o detin mi-a cerut o instiintare in care sa mentionaz ca nu voi propune un plan de reorganizare.
In data de 21.01.2011 am primit o comunicare si o publicare de vanzare a imobilului(licitatie care va avea loc in data de 24.02.2011),alaturi de care era anexat si un raport de evaluare in care se specifica ca valoarea estimata de piata a imobilului este de 56.000EUR sub valoarea de piata din acest moment al apartamentelor similare din zona,iar ce m-a frapat mai mult este ca evaluatorul preciza ca nu i-a fost permis accesul in interiorul apartamentului,desi nu m-a contactat nimeni de la societatea de evaluare.In prezent suma pe care o am de achitat bancii este de aproximativ 63.000 EUR(incluzand penalitati,dobanzi,etc.)Am uitat sa mentionez faptul ca incasez lunar o indemnizatie din legi speciale in suma de 2000 lei pe care am fost de acord sa o cesionez bancii dar acestia nu au fost de acord.
As dori sa stiu daca mai exista vreo posibilitate pentru iesirea din aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: YKARD , utilizator 15:37, 28 Ianuarie 2011
Suntem de acord ca situatia prezentata este una delicata. Ceea ce inca mai puteti face este sa incercati sa contestati evaluarea.Pana la urma va intereseaza cu cat se va vinde apartamentul.Nu lasati lucrurile sa se intample fara stirea dvs.ATat mai puteti face.

succes
av. Ileana Schwarz
Va multumesc pentru raspuns.Contestatia executarii cred ca se poate face doar daca se depune o cautiune de 10% din valoarea evaluata -nu stiu daca exista posibilitatea prezentarii unui garant-si nu dispun de aceasta suma.Ar mai fi varianta prezentarii mentiunii false din raportul de evaluare , aceea ca evaluatorului nu i-a fost
permis accesul in interiorul apartamentului?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de plata YKARD YKARD In anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai ... (vezi toată discuția)
Inlocuire ipoteca intr-un credit nevoi personale cu ipoteca cauneac cauneac Buna ziua Am solicitat bancii la care am un credit nevoi personale cu ipoteca inlocuirea ipotecilor pentru imobilele: apartament compus dintr-o cameră ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)