In anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai contractat de la aceeasi banca o linie de credit pentru firma la care sunt asociat,in valoare de 200.000 RON garantata cu ipoteca de rangul 2 pe acelasi apartament.
Pana la sfarsitul anului 2008,ratele creditului precum si dobanzile la linie s-au platit fara nici o intarziere,insa de atunci n-am mai reusit sa platesc decat sporadic obligatiile mele catre banca-atat linia de credit-care ulterior s-a transformat in credit-cat si ratele creditului de nevoi personale.La inceputul anului 2010 firma pe care o detin a intrat in insolventa fara nici o varianta de "resuscitare" a ei,iar la inceputul anului 2011 a inceput procedura de executare silita.In urma demersurilor pe care le-am facut la banca am reusit sa sistez procedura in ideea ca urma sa semnez din 6 in 6 luni un angajament de plata pentru suma de 2000lei/luna,angajament pe care l-am respectat intocmai si acum banca a inceput din nou demersurile pentru inceperea executarii silite.
Exista vreo varianta prin care as putea sa contest aceasta executare?
raspunsul exact il poate da numai juristul care o sa citeasca intelegerea cu banca. Eu pot doar sa presupun ca banca si-a lasat toate optiunile deschise si ca poate sa va execute in orice moment, pentru intreaga suma. Spun acest lucru pentru ca este modul uzual in care lucreaza bancile si in general orice creditor care are toate atuurile in mana. Prin urmare, daca in cursul executarii silite nu se fac greseli cu privire la modul de intocmire a actelor de executare silita ( lucru destul de comun ) atunci consider ca nu exista motive pentru contestatie in temeiul esalonarilor si inlesnirilor pe care banca vi le-a dat pana in acest moment.
Multumesc pentru raspuns.,dar nu mi se pare normal ca banca sa profite in asa fel de clienti-am platit aproape doi ani, puteau foarte bine sa fie 10 ani iar banca sa inceapa din nou executarea silita-mai ales ca in angajamentul de plata s-a specificat ca in caz de neplata a vreunei rate se va reincepe executarea silita.
din pacate lucrurile acestea nu sunt conduse dupa ce este normal sau de bun-simt...
Poate ca la urmatoarea intelegere cu banca ii veti convinge sa insereze anumite conditii cu privire la modul in care se va reincepe executarea silita.
de aceiasi problema mam lovit si eu mau pus sa semnez un angajament dictat de responsabilul de recuperare credite neperformante al bancii dar nu am primit nici un raspuns scris dar ma asigurau mereu ca totul e ok, am terminat de achitat creditul si ma trezesc cu proprire pe contuni si instiintare de executare silita , aflu de la executor ca banca dessi respectam angajamentul a facut cerere sa fiu executat silit iar acum executorul desi stie de greseala bancii in cere sa achit cheltuielile + onorariu pt a ridica proprirea , seful depratamentului de recuperrari recunoste gresealaa si imi raspunde sictirit ca asta e dak numi convine sai dau in judecata ca oricum ei nu miau dat nimic la mana ca sant de acord cu angajamentul de plata ..... adik cum zicea si domnul avocat fac tot ce e posibil sa "te faca" chiar dak tu esti coresct si achiti tot mai storc de la tine bani prin birourile de executare care au stransa legatura cu bancile, in cazul meu executorul judecatoresc este fostul sef al biroului de credite neperformante la banca cu care am probleme "emporiki". si nu stiu cum sa scap de aceste onorarii nici eu nu am posibilitatea sa ma adresez instantei
eu am facut contestatie la executare pe temeiul incertitudinii valorii creantei ,pentru ca pe o somatie mi-au trecut o suma iar pe alta somatie alta suma?!Iar in afara de acest fapt,la cererea mea de lamurire a sumelor pe care le-am platit(aprox.40000 lei) nu mi-au trimis niciun raspuns.
Alte discuții în legătură
Credit
YKARD
n anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai ... (vezi toată discuția)