Am solicitat bancii la care am un credit nevoi personale cu ipoteca inlocuirea ipotecilor pentru imobilele:
apartament compus dintr-o cameră şi dependinţe evaluat la 18000 Euro in Ianuarie 2011
4 parcele de teren a câte 650 mp. fiecare evaluate la aproximativ 31200 Euro (7800 Euro fiecare)
cu ipoteca pe locuinta proprietate personala (casa cu suprafata construita 260 mp+1300 mp teren intravilan ce constituie curtea acestei case) evaluate la 60400 Euro in baza raportului de evaluare intocmit de societatea agreata de banca; Precizez ca aceasta casa este in stadiu de "rosu", prin vanzarea imobilelor mai sus mentionate intentionand sa o finalizam.
Raspunsul verbal pe care l-am primit de la banca este "banca este de acord cu inlocuirea ipotecii, insa elibereaza doar apartamentul evaluat initial la 18000 de euro in schimbul proprietatii de 60400".
Din vanzarea garsonierei si a celorlalte 4 parcele vrem sa finalizam casa astfel incat sa reusesc sa ma mut impreuna cu familia in aceasta toamna. Prin mutarea in noua locuinta vom scapa de o chirie lunara de 250 de euro lunar – jumatate din rata lunara; in acelasi timp si banca ar trebui sa fie interesata de evolutia noastra avand in vedere ca valoarea imobilelor aduse in garantie va creste de cel putin doua ori in sase luni de zile;
Nu am cunostinte juridice, insa aceasta solutie nu mi se pare deloc a fi una corecta, de aceea va solicit un punct de vedere avizat, astfel incat sa ma hotarasc cum procedez in continuare si sa stiu caror institutii ma pot adresa.
18.000 Eur nu va sunt suficienti ca sa finalizati o casa la rosu? Mi-e greu de crezut. Este oarecum ciudat ceea ce spuneti. Va este greu sa platiti o rata de 500 EUR, dar sunteti gara sa investiti 50.000 Eur in amenajarea unei case deja ridicate. Ceva e putred. In mod normal o banca nurefuza inlocuirea unei garantii decat daca noile garantii nu acopera creditul.
Nu cred ca puteti obliga banca sa inlocuiasca aceste garantii.
Cred ca doar o negociere corecta cu banca va poate rezolva problema.
Multumesc pentru raspuns.
Voi incerca sa negociez cu banca. Poate trebuia sa simplific mesajul. Ce nu imi suna mie foarte bine este ca trebuie sa garantez cu 60400 Euro si sa scot doar 18000. Dupa cum am inteles de la D-voastra (banuiam si eu dealtfel), chiar si pe argumente logice nu am nici o sansa sa obtin pe ala cale decat cea amiabila inlocuirea garantiei pe aceleasi valori.
Ba aveti cum, daca expunerea este de doar 18.000 EUR. Trebuie insa sa discutati fata in fata cu persoanele care decid. O garantie de 3 ori mai mare decat creanta e suficienta. Daca asa stau lucrurile, decizia bancii este ilogica. Explicati-le ca mariti valoarea imobilului, prin investitii.
Legea darii in plata
mirefarm
Buna ziua. In anul 2008 am solicitat de la banca un credit de nevoi personale in valoare de 40.850 euro cu contract de garantie imobiliara ( teren intravilan ... (vezi toată discuția)