avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legea darii in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legea darii in plata

Buna ziua. In anul 2008 am solicitat de la banca un credit de nevoi personale in valoare de 40.850 euro cu contract de garantie imobiliara ( teren intravilan 850mp evaluat atunci la 100.000 euro ).Cu banii luati de la banca am construit o casa locuinta personala pe un alt teren decat cel ipotecat de banca. Am platit pana in prezent ratele aferente creditului . Mai avem sold restant 36.500 euro. Intrebarea mea : beneficiem de aceasta lege a darii in plata , scapand de datorii in schimbul terenului ipotecat?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 10:45, 15 Mai 2016
In opinia mea nu va incadrati in preved.art.4(1) lit.c) din Lege deoarece, terenul cu care ati garantat creditul nu este imobil cu destinatia de locuinta.
E facuta specificatie clara la tipul garantiei - locuinta. Deci nu, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea darii in plata viktoria viktoria Suntem in executare silita. Am cotractat 3 credite, in care 2 din ele ipoteca reprezinta casa unde locuim si al treilea credit un teren cu destinatie locuinta. ... (vezi toată discuția)
Inlocuire ipoteca intr-un credit nevoi personale cu ipoteca cauneac cauneac Buna ziua Am solicitat bancii la care am un credit nevoi personale cu ipoteca inlocuirea ipotecilor pentru imobilele: apartament compus dintr-o cameră ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea darii in plata teren Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu nevoie de un raspuns privind aplicarea legii darii in plata. Situatia este urmatoarea: Am un credit in CHF pe 25 - 30 ani - echivalentul ... (vezi toată discuția)