Am primit o citatie intr-un dosar D.I.I.C.O.T., in calitate de parte vatamata.
Am 2 intrebari:
1. Cunoscand nr dosarului, cum pot sa aflu despre ce e vorba?
2.Daca nu ma prezint, este vreo problema? (in citatie, scrie ca, in caz de neprezentare, se vor aplica sanctiunile prevazute de lege).
Tin sa precizez ca am o oarecare banuiala despre ce poate fi vorba: am facut o donatie minuscula (100 ron), alaturi de alte pers, unui amic. Respectivul spunea ca are probl de sanatate etc iar eu am zis sa il ajut. Se pare ca nu avea nicio problema.
NU am facut plangere. Din cate stiu, si alte pers care au donat, ca si mine, au fost chemati, dar nu cunosc numarul dosarului lor sau judetul, ca sa vad daca e vorba de acelasi lucru. Probabil, am fost selectati dupa extrasul de cont al inculpatului, nu imi explic de unde s-a stiut de mine.
Dv. sunteti citat cu calitate procesuala de parte vatamata"" si de inculpat. Instanta va recunoscut drepturile ca ati fast "inselat" de X de o suma de bani. Instanta va citeaza ca sa precizati calitatea procesuala, in cauza respectiva privind latura penala a cauzei cat si latura civila a cauzei, si daca va "constituiti si in parte civila vatamata".#-o
Si daca nu ma prezint?
Doar nu o sa ma invoiesc acum de la serviciu ca sa merg acolo.
Paguba de 100 ron e mai mica decat remuneratia pe o zi de munca.
Si, cum am specificat, eu nu am facut plangere.
Care sunt sanctiunile pe care le prevede legea, in caz de neprezentare ?