avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

buna seara.
va rog daca ma puteti ajuta: am cumparat o casa impreuna cu fostul sot cu suma de 800 mil. lei vechi.
pentru a cumpara aceasta casa mi-am vandut un apartament proprietate dinaintea casatoriei cu suma de 40.000 euro, dar in contract la notar s-a trecut doar 650 milioane, adica pretul grila.
in instanta se ia in considerare faptul ca pretul pietei era de 40.000 euro, nu suma din contract?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:50, 17 Iunie 2011
In instanta daca faceti "opozitie '' la pretul indicat de sotul Dv. solicitati imediat o expertiza judiciara de evaluare imobiliara, si lotizarea bunurilor imobiliare. Alta solutie nu se poate...:(
Se ia pretul din contract.
Iar pt valoarea imobilului achizitionat impreuna cu sotul, se va efectua o expertiza si va decide instanta procentul cu care ati contribuit dvs. prin vanzarea apartamentului bun propriu si procentul comun care se imparte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare contract vanzare-cumparare titaniq titaniq cam ce procent din valoarea de piata a unui bun imobil ar fi bine sa fie trecut intr-un contract de vanzare cumparare, intre rude gradul II, pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul pietei prin prima casa tankolevente tankolevente Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi eventual informatii daca se poate. Dorim sa achizitionam un apartament prin programul Prima Casa,proprietarul este ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat? maminutza maminutza Buna seara! Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot (inca nu am avut primul termen) si fiind vorba de o situatie destul de incalcita - partajarea unui ... (vezi toată discuția)