avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am o prietena care are tatal paralizat si nu poate vorbi desi intelege tot - el este recasatorit a doua oara cu o doamna care are 1 copil dintr-o alta casatorie( copil casatorit si sta in alta localitate). aceasta sotie il bate (a vazut urme de vanatai) si in plus ea i-a zis ca il bate si el stie de frica ei : problema este ca si vecinii aud cand el tipa ca ea il bate: daca se intampla ceva cu tatal prietenei - ea poate inchiria partea ei din apartament ?, desii ea i-a zis ca nu are dreptul- ar putea sa cheme un legist sa constate vanataile si sa poata lua ceva masuri impotriva acelei doamne?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:04, 20 Iunie 2011
pentru batai, ar trebui fiica dumnealui sa cheme politia neaparat ca sa fie facute constatarile.
dupa deces, intr-adevar fiica lui il va mosteni impreuna cu sotia lui care ii va fi supravietuitoare.
Ar trebui sa ia masuri inca de pe acum.... Dupa decesul tatalui ei, fiica va mosteni 3/4, iar sotia 1/4 din bunurile defunctului. Teoretic, poate inchiria, dar cine va dori sa inchirieze trei sferturi din apartament? (asta doar daca intregul apartament a fost al tatalui, achizitionat inaintea casatoriei sau mostenit).
apartamentul a fost cumparat cu cea de-a doua sotie.
Deci jumatate din apartament este a sotiei (cota de bun comun), iar fiica va mosteni trei sferturi din jumatatea tatalui (si un sfert ii va reveni tot sotiei)....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cotele? alyna_7 alyna_7 buna ziua! din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)