buna seara!as dori sa-mi spuneti daca e necesar sa instiintez mama copiilor ca urmeaza sa ies din tara cu copiii minori,in vacanta si,poate chiar sa le schimb domiciliul in italia,lucrez acolo,iar copiii mi-au fost incredintati mie spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila in urma divortului meu de mama lor.va multumesc,sper ca am fost explicit
da,are deasemenea si obligatia de plata a 95 lei lunar unuia dintre copii,retroactiv din septembrie,dar din aprilie cand s-a pronuntat sentinta ,nu a mai dat niciun semn,nici mie,nici copiilor
De obicei obligatia de plata a pensiei alimentare curge din momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti. Daca nu se plateste timp de 2 luni, aveti la indemana plangerea penala pt abandon de familie.
Daca are program de vizita, sunteti obligat sa nu ii ingraditi dreptul de a vizita minorii. Asta presupune sa ii spuneti unde va stabiliti cu ei. Momentan , doar plecati in excursie, nu sunteti obligat la nimic. Daca va stabiliti in Italia, va recomand sa o notificati despre asta si sa nu o impiedicati sa ii vada, altfel are ea la indemana plangerea penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
in ce fel trebuie sa o instiintez despre schimbul de domiciliu?nu i-am ingradit vizita copiilor dar nici macar nu-i suna!sentiinta s-a dat cu plata catre copil incepand cu septembrie 2010,data la care a inceput divortul.daca fac plangere penala pt neplata indemnizatiei,ce i se intampla?faptul ca nu-si indeplineste datoria de parinte nu anuleaza dreptul la vizita?nu am de gand sa fac plangere,daca o mama nu vrea sa plateasca 95 de lei pt copilul sau(bani care oricum i-ar ajunge doar de pachet la scoala)inseamna ca nu o intereseaza si d-zeu cu mila...
Eu v-am dat reperele legale. Dvs. actionati cum considerati de cuviinta. Ambele fapte de mai sus reprezinta infractiuni si sunt pedepsite ca atare. Sa zicem ca e un fel de 1-1, fiecare are cate o arma legala la dispozitie.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Acordul tatalui
ana_bela
In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori
Adela29
Buna! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortata din 2009 si conform sentintei civila mi sau fost incredintati 2 minori spre crestere si ... (vezi toată discuția)