avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara minor

buna seara!as dori sa-mi spuneti daca e necesar sa instiintez mama copiilor ca urmeaza sa ies din tara cu copiii minori,in vacanta si,poate chiar sa le schimb domiciliul in italia,lucrez acolo,iar copiii mi-au fost incredintati mie spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila in urma divortului meu de mama lor.va multumesc,sper ca am fost explicit
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:01, 17 Iunie 2011
Mama are stabilit un program de vizita?
da,are deasemenea si obligatia de plata a 95 lei lunar unuia dintre copii,retroactiv din septembrie,dar din aprilie cand s-a pronuntat sentinta ,nu a mai dat niciun semn,nici mie,nici copiilor
De obicei obligatia de plata a pensiei alimentare curge din momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti. Daca nu se plateste timp de 2 luni, aveti la indemana plangerea penala pt abandon de familie.
Daca are program de vizita, sunteti obligat sa nu ii ingraditi dreptul de a vizita minorii. Asta presupune sa ii spuneti unde va stabiliti cu ei. Momentan , doar plecati in excursie, nu sunteti obligat la nimic. Daca va stabiliti in Italia, va recomand sa o notificati despre asta si sa nu o impiedicati sa ii vada, altfel are ea la indemana plangerea penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
in ce fel trebuie sa o instiintez despre schimbul de domiciliu?nu i-am ingradit vizita copiilor dar nici macar nu-i suna!sentiinta s-a dat cu plata catre copil incepand cu septembrie 2010,data la care a inceput divortul.daca fac plangere penala pt neplata indemnizatiei,ce i se intampla?faptul ca nu-si indeplineste datoria de parinte nu anuleaza dreptul la vizita?nu am de gand sa fac plangere,daca o mama nu vrea sa plateasca 95 de lei pt copilul sau(bani care oricum i-ar ajunge doar de pachet la scoala)inseamna ca nu o intereseaza si d-zeu cu mila...
Eu v-am dat reperele legale. Dvs. actionati cum considerati de cuviinta. Ambele fapte de mai sus reprezinta infractiuni si sunt pedepsite ca atare. Sa zicem ca e un fel de 1-1, fiecare are cate o arma legala la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori Adela29 Adela29 Buna! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortata din 2009 si conform sentintei civila mi sau fost incredintati 2 minori spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Plecarea minorului in strainatate vicky171 vicky171 sunt divortat de 1 an ,iar fosta nevasta ma dat in judecata la parchet pentru abandon de familie , in urma caruia am fost scos de sub urmarire penala ... (vezi toată discuția)