Buna! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortata din 2009 si conform sentintei civila mi sau fost incredintati 2 minori spre crestere si educare. Ex-ul are program de vizitare reconventional la domiciliul meu de 2 ori pe luna si in vacanta de vara o saptamana, ar trebui sa plateasca si pensia alimentara dar de 4 luni n-a platit. Intrebarea mea este: 1. daca vreau sa merg in strainatate trebuie sa cer acordul lui
2. daca fac CI/pasaport trebuie si semnatura lui
3. La inscrierea scolii trebuie semnatura
Va multumesc pentru ajutor
Raspunsul la toate cele 3 intrebari este nu, tocmai motivat de faptul ca aveti incredintati minorii printr-o hotarare definitiva si irevocabila si dvs. sunteti singura care aveti dreptul sa decideti in privinta acestora si evident numai in interesul acestora.
In demersurile pe care doriti sa le intreprindeti, aveti nevoie doar de sentinta de divort legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
Mai vad ca aveti si un program de vizita stabilit pe cale judecatoreasca, motiv pentru care in situatia in care veti pleca cu minorii pentru o anumita perioada din tara ( ex. excursii, vacanta, etc), este indicat sa comunicati ( in scris) tatalui minorilor perioada si locatia, pentru a da posbilitatea acestuia de a tine legatura cu minorii si astfel de a nu impiedica exercitarea dreptului de vizita stabilit conform programului din hotararea judecatoreasca.
In privinta pensiei restante, aveti la indemana plangerea penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit. c) c.pen. si/sau punerea in executare a hotararii judecatoresti.
Copilul minor
floraresu
am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Alianapl
Buna seara!
Ce risca un parinte care nu plateste pensia alimentara?
Ce sanctiuni se cuvin si ce se poate face in cazul in care este scos din tara un minor (4 ... (vezi toată discuția)