Am fost pensionata gradul 3 de invaliditate.
In decizia medicala comisia a decis si termenul de revizuire-1 an.
INTREBARE:Conform noii legi de pensionare, sunt sau nu nerevizuibila pana la obtinerea pensiei de batranete, tinand cont ca
1. sunt nascuta la 13 oct.1955
2. am stagiu de cotizare 34 ani si 6 luni
3. am capacitatea de munca pierduta la jumatate(nu mai am ligamentele si meniscul de la genunchiul drept cod M17
4 am fost educatoare, ori oentru 34 de copiii am nevoie de picioare valide
5. varsta este mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard
Sunt sau nu revizuibila in urmatorii ani, ori onor comisia are o problema pe care o pot contesta?
Va multumesc
nina
Cind o sa mergeti la comisie la anul veti trece pe "nerevizuibil" pina la obtinerea pensiei de batrinete.
Conform legi si fata de cele aratate aveti dreptul,dar trebuie sa mergeti 1-2ani la comisie..:D
Art. 79. — (1) Nu mai sunt supuși revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
(2) Constatarea situațiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă sau al comisiilor centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naționale,
Ministerului Administrației și Internelor și Serviciului Român de Informații, după caz.
Varsta standard pentru pensionare in cazul dv. este de 60 ani si 3 luni (ian.2016) cu un stagiu complet de 30 ani si 3 luni.
Indepliniti conditiile lit.c) asa ca trebuie sa va adresati comisiei indicate in alin.2 in vederea obtinerii avizului.