avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ultima zi a termenului de recurs ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ultima zi a termenului de recurs ?

Va rog un raspuns la urmatoarea intrebare :
Hotarire ce trebuie atacata cu recurs in 15 zile, comunicarea primita in zi de joi. Conf.art 101 c.pr.civ. nu se iau in calcul nici prima (ziua de joi) nici ultima zi a 15-a care cade in zi de vineri.
Cum se aplica art.101 alin.5 in aceasta situatie?
Ar trebui introdus recursul simbata cel tirziu prin posta care functioneaza pina la ora 13 sau se prelungeste inclusiv cu ziua de luni urmatoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 18 Iunie 2011
Sambata este una din zilele considerate nelucratoare ... si atunci termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
De altfel, stiu ca de ceva vreme oficiile postale nu mai sunt deschise sambata ... aveau intradevar program pana la 12 dar s-a modificat programul.
Ar trebui sa depuneti recursul luni!
Termenul se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare. In speta, este vorba de ziua de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor ContSters102723 ContSters102723 poate cineva sa ma ajute si pe mine cu o problema ? hotararea instantei am primito joi 28 mai a. c. am introdus recurs in data de luni 15 iunie cum se ... (vezi toată discuția)
Termen de declarare a recursului monica_2006 monica_2006 Care este termenul pentru depunerea recursului pentru o sentinta comunicata in data de 25 noiembrie 2011,cu termen de 15 zile? (vezi toată discuția)
Termen si cale de atac Emilianovici Emilianovici Daca in H.J s[une recurs in 15 zile se poate face apel? Care este termenul de apel . Speta H.J a fost imanata pe 29 noiembrie 2012 care este ultima zi de ... (vezi toată discuția)