avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna, tatal meu a decedetat in urma cu 2 luni, ce trebuie sa facem eu cu mama mea, deoarece doresc sa fie pe numele ei tot ce avem (o casa). Am inteles ca ajungem cu costurile pentru aceasta procedura la 2000 ron. E posibil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:22, 25 Iulie 2008
Cel mai bine ar fi sa cosultati cativa notari pentru a sti exact cat va costa.
In cazul dvs. va fi onorariul notarului +TVA. Daca casa valoreaza mai mult ( suma va fi trecuta in anexa 24 sau in adeverinta care va tine loc de act de proprietate), atunci costurile pot depasi suma de 2000 lei.
Puteti alege si varianta dezbaterii mostenirii si iesirii din indiviziune pe cale judecatoreasca, costurile sunt mult mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Confuzie intre dezbaterea succesiunii si iesire din indiviziune cezarad cezarad Buna ziua. Doresc sa va intreb daca procedura dezbaterii unei succesiuni si procedura iesirii din indiviziune a unor bunuri ale unei persoane decedate pot fi ... (vezi toată discuția)