avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua,

am depus in luna februarie 2011 , plangere penala impotriva a doua persoane ,invinuite de mine pentru infractiunea de racolare de persoane si folosirea acestora ca " sageti " transport droguri ,la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism , Bucuresti .Este adevarat ca fapta s-a savarsit pe teritoriul Spaniei ,cele doua persoane au domiciliul stabil in Romania ,una dintre persoane este deja in baza de date la B .C.C.O. BUCURESTI .In luna martie am fost chemata de in domn procuror pentru o alta declaratie si apoi sa mai depun dovezi .Am mers a doua zi si am depus dovezile cerute ,cu toate aceste imi spune domnul procuror ca nu are cum sa intervina in solutionarea plingerii depuse ,ca totusi ar fi mai bine sa depun plangerea in Spania ,totusi Codul Penal Roman se aplica si in cazul meu . In luna mai am trecut pe la domnul procuror ,reactia a fost urmatoarea : sa nu mai veniti pana nu va chem eu ca va pierdeti timpul degeaba .
Am trimis plangere penala si catre Atasatul de Interne al Romaniei la Madrid ,acesta nu raspunde de nici un fel .
Ce pot sa fac in continuare ca aceste doua persoane sa raspunda penal pentru faptele lor .
Mentionez ca am probe ce adeveresc implicarea lor in astfel de fapte .
Am cerut in plangere si o expertiza informatica asupra calculatorului meu pentru a se stabili verdicitate probelor .
Ce pot sa mai fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: mirela_43 , utilizator 16:54, 18 Iunie 2011
fapta descrisa de dvs este deosebit de grava si incriminata printr-o lege speciala.va sugerez sa solicitati o audienta la primul procuror al parchetului unde ati depus initial denuntul.In rest, nu aveti prea multe posibilitati la indemana.trebuie sa constientizati ca demararea unei anchete este deosebit de laborioasa si necesita timp,resurse umane si financiare,etc.
Eu zic sa stati linistita, deoarece aceste paersoane vor raspunde pentru faptele lor.
Traficul de droguri, pentru a fi incriminat, nu are nevoie de existenta unei plangeri prealabile. Cu siguranta, dvs. veti fi chemata ca martora in cauza, la momentul la care organele de urmarire penala vor considera ca este necesar.
Asa cum v-au spus si ei, nu are rost sa va pierdeti timpul pe holurile parchetului.
Multumesc de incurajare , totusi imi este teama ca nu vor face nimic , si aceste persoane va mai baga si pe altii in puscarie .Si repet mi-au aratat una din cele doua persoane ca o au in baza de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taraganarea unei plangeri penale maryeta2000 maryeta2000 Buna seara , in luna februarie am depus la D.I.I.C.O.T.o plangere penala impotriva a doi cetateni romani ,pentru racolare de persoane si folosirea lor in ... (vezi toată discuția)
Dosar de urmarire penala ContSters205085 ContSters205085 Buna seara , poate cineva sa ma ajute a afla situatia dosarului penal nr.9395 \P\ 2008 ,pe numele SAVU ANA .Stiu ca plangerea penala a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala raluka28 raluka28 Buna ziua!!! Am depus de curand o plangere penala pt abandon de familie la parchet si as dori sa stiu ce va urma dupa aceasta ? Multumesc anticipat !! (vezi toată discuția)