avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Este prescrisa creanta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Este prescrisa creanta?

O intrebare ;;;
Un contract de telefonie mobila, incheieat prin anii 1995, cu operatorul de telefonie mobila "connex",. Persoana in cauza a plecat din tara definitiv, prin anul 2001, La plecare nu a reziliat contractul prin cerere, . Dar potrivit unei clauze operatorul de telefonie mobila a sistat serviciile de telefonie si tot in contract prevede ca neplata abonamentului pentru o luna de zile operatorul va rezilia contractul. Dupa vreo 4 ani 2005 s-a primit prima notificare de plata, o suma destul de frumusica; abonament facturat si, neachitat taxa de reziliere, dobanzi...etc. O ruda dea celui plecat din tara, le-a explicat cum stau lucrurile, o perioada de timp operatorul nu a mai notificat pe abonat. Dar incepand cu anul 2011, apeleaza mereu pe ruda celui plecat din tara cu tot felul de amenintari sa se dea telefon la firma de recuperari creanta EOS, pentru a se stabili modul de plata, dar arata in mesaje ca dator este ruda si nu cel care a facut contractul.
Intrebarea este; Chiar daca ar exista vreo creanta in sarcina abonatului, din anul 2001, si azi suntem in 2011, creanta nu s-a prescris??:O
Cel mai recent răspuns: ContSters207277 , utilizator 13:59, 19 Iunie 2011
s-a prescris creanta. chiar daca se calculeaza din 2005 momentul in care a fost notificat abonatul tot e prescrisa creanta.
Ruda din tara sa mearga personal la politie si sa depuna o plangere pentru hartuire, jignire, intimidare si daca exista dovezi si amenintari, cum si in ce constau acestea. Sa pastreze fiecare sms, pentru ca acestea pot fi utilizate ca dovezi. Sa inregistreze si apelurile telefonice (daca stie/are posibilitatea).
De la politie sa nu uite sa ceara numarul de inregistrare al plangerii !
Multumesc lui "av.athe" si utilizatorului "sword" pentru raspunsurile date.=D>
Ma bucur ca v-am fost de folos ! Urmati-mi sfatul, altfel astia va vor sacai si peste 10 ani ! Vorbesc pe caz concret !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)
In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)