avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt divortat si recasatorit.
Din prima casatorie a rezultat un copil caruia i-am pplatit pensie alimentara pana la finalizarea liceului (19 ani). Urmeaza sa se inscrie la o universitate din Danemarca incepand cu luna octombrie.
As dori sa stiu daca am obligatia legala sa- mai platesc pensia alimentara.

daca va cere asta in instanta
Pentru a fi obligat in continuare sa platiti pensia de intretinere in favoarea majorului, este necesar ca acesta ( copilul major) sa formuleze in nume personal o noua actiune de stabilire pensie, actiune in cadrul careia va trebui sa probeze ca se afla in continuarea studiilor , urmand sa depune in acest sens adeverinta eliberata de institutia a carei cursuri le urmeaza.
Daca va formula o astfel de actiune, atunci puteti fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere insa nu mai tarziu de 25 de ani.
Daca insa dupa implinirea varstei majoratului, minorul a promovat o astfel de actiune ( spuneti ca ati achitat pensia pana la finalizarea liceului, insa acesta implinise 19 ani) atunci sunteti obligat in continuare in baza acelei sentinte (daca exista).
Am facut aceasta ultima precizare dat fiind faptul ca nu cunosc detalii exacte cu privire la contextul achitarii de catre dvs. a pensiei de intretinere pana la 19 ani, de buna-voie sau in baza unei noi sentinte promovate de catre acesta dupa implinirea varstei de 18 ani, obligatia dvs. incetand de drept la varsta majoratului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru promptitudine.
Achitarea pensiei de intrtinere s-a facut de buna-voie, ultima sentinta precizand obligatia achitarii pana la implinirea a 18 ani.
Atat timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere pentru majorul aflat in continuarea studiilor, din punct de vedere lagal, nu sunteti obligat sa achitati nimic.
cred ca sunteti foarte mandru de fiica sau fiul dvs ptr ca isi continua studiile.cred ca merita sa ii achitati in continuare pensie de intretinere chiar daca nu exista o obligatie legala.

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?! ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani) Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani. Este elev ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere pitici pitici Buna seara Am si eu o intrebare in legatura cu pensia de intretinere pe care trebuie sa o primesc de la fostul sot. Daca in ordonanta de popriere pe salar ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)