avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... DESCHIDERE MAGAZIN ALIMENTAR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

DESCHIDERE MAGAZIN ALIMENTAR

Doresc si eu sa-mi cumpar un apartament la parter de bloc pentru a-mi deschide un magazin alimentar cu " de toate" inclusiv produse vrac.

Am cateva intrebari:

- se acorda autorizatie de functionare pentru magazine la parter de bloc ( nu vreau sa cumpar apartamentul si apoi sa aflu ca nu se dau autorizatii pentru magazine in bloc la parter ) ?
- exista clauze speciale care trebuie indeplinite ?
- ce acte imi sunt necesare ( dupa ce voi cumpara apartamentul ) pentru a putea sa-mi deschid acest magazin ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 24 Mai 2014
salut
stie cineva daca intre timp s-a schimbat ceva in legislatie in legatura cu magazinele/firmele la parter de bloc ? aud zvonuri ca nu s-ar mai da autorizatii, dar stie cineva sigur ?
multumesc
Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei , ANEXA - NORME de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei

Art. 5
(1) Unitatile cu capacitate mica de productie, comerciale si de prestari servicii, precum spalatorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tamplarie etc., care pot crea riscuri pentru sanatate sau disconfort pentru populatie prin producerea de zgomot, vibratii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplaseaza in cladiri separate, la distanta de minimum 15 m de ferestrele locuintelor. Distanta se masoara intre fatada locuintei si perimetrul unitatii, reprezentand limita suprafetei unitatii respective. Pentru unitatile sus-mentionate se asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor, astfel incat sa se incadreze in normele din standardele in vigoare.
(2) Se interzice schimbarea destinatiei functionale a unor zone, daca prin aceasta se creeaza premisa aparitiei de riscuri pentru sanatatea populatiei din zona locuita.

Art. 6
(1) La parterul cladirilor de locuit:

a) se pot amplasa/amenaja unitati comerciale, unitati de prestari servicii, cabinete medicale umane fara paturi si cabinete veterinare pentru animale de companie, cu conditia ca acestea, prin functionarea lor, sa nu creeze disconfort si riscuri pentru sanatatea locatarilor; pentru unitatile sus-mentionate se vor asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor;
b) nu se vor amplasa la parterul blocurilor unitati de productie;
c) se pot amenaja camere speciale pentru: depozitarea deseurilor solide, spalatorii, uscatorii;
d) se pot amenaja si alte anexe ale locuintelor (garaje), doar cu acceptul asociatiei de locatari sau proprietari.
(2) Activitatile de birou se pot organiza si la alte etaje ale imobilelor de locuit daca se obtine acceptul vecinilor directi.
(3) Schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit se poate face numai cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul nr. 119/2014 Praipan Praipan Buna ziua! Doresc o precizare privind Ordin-ul nr. 119/2014 al ministrului sanatatii privind amenajarea cabinetelor in interiorul spatiilor de locuit. La Cap. ... (vezi toată discuția)
Fisa post lucrator ssm miha_alex76 miha_alex76 buna ziua va rog sa ma ajutati cu o fisa a postului prntru lucrator desemnat SSM (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)