avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale declaratie taxa hoteliera
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

declaratie taxa hoteliera

am o mica pensiune intr-un sat
normele metodologice ale codului fiscal (art.279 s. u.)spun ca stabilirea taxei hoteliere este optionala pentru consiliul local;
am primit o adresa prin care sunt atentionata ca nu am depus declaratia hoteliera pentru 2009 si 2010 si mi se solicita evidentele contabile pentru acesti 2 ani pentru a se stabili taxa hoteliera ;
din moment ce stabilirea taxei hoteliere este OPTIONALA,nu era normal sa fiu instiintata de stabilirea acestei taxe,cu atat mai mult cu cat in comuna sunt doar 3 pensiuni???
normal ca nu am incasat-o de la clientii pensiunii!!!
chiar si consiliul local a cazat la mine oaspeti din strainatate...
n-au vazut ca nu am facturat taxa hoteliera???
in codul fiscal procentul este intre 0,5 si 5 %,consiliul local a stabilit-o la 5%,in situatia in care bucurestiul a renuntat la taxa hoteliera iar clujul o reduce..
pot sa refuz sa fac declaratie retroactiva??
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:55, 19 Iunie 2011
Hotararile de consiliu local se aduc la cunstinta publica prin afisare la sediul CL si prin postare pe pegina proprie (daca exista).
Asadar nu puteti invoca necomunicarea acestei hotarari de consiliu local.
Este adevarat ca este o taxa optionala, dar daca ea a fost aprobata pentru comuna respectiva ea trebuie sa se aplice.
Taxele si impozitele pot fi constatate pe perioada de 5 ani (termenul legal de prescriptie) ... deci, chiar daca nu o sa faceti declaratia se poate dispune control fiscal, se constatat sumele de plata si riscati si o amenda pentru nedeclarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa hoteliera dploiesti dploiesti Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce reprezinta \"taxa hoteliera\".Incepem activitatea pentru un hostel si cel ce a fiscalizat casa de marcat m-a intrebat ce ... (vezi toată discuția)
Calcul taxa hoteliera danutza-ali danutza-ali am fost cazata la doua hoteluri diferite din cadrul aceleasi localitati si cu toate ca pretul afisat la receptie era acelasi respectiv 300 lei/noapte cu mic ... (vezi toată discuția)