avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Va rog sa-mi spuneti care este nivelul taxei ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Va rog sa-mi spuneti care este nivelul taxei hoteliere in anul 2013, mai precis jud Arad

Nivelul taxei hoteliere in anul 2013 , jud Arad
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:27, 2 Ianuarie 2013
Cod fisca valabil in 2013l:

"Taxa hotelieră

ART. 278 Reguli generale

(1) Consiliul local poate institui o taxă pentru şederea într-o unitate de cazare, într-o localitate asupra căreia consiliul local îşi exercită autoritatea, dar numai dacă taxa se aplică conform prezentului capitol.

(2) Taxa pentru şederea într-o unitate de cazare, denumită în continuare taxa hotelieră, se încasează de către persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

(3) Unitatea de cazare are obligaţia de a vărsa taxa colectată în conformitate cu alin. (2) la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta.

Norme metodologice

ART. 279 Calculul taxei

(1) Taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate de unităţile de cazare.

(2) Pentru şederea într-o unitate de cazare, consiliul local instituie o taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

(3) Taxa hotelieră se datorează pentru întreaga perioadă de şedere, cu excepţia cazului unităţilor de cazare amplasate într-o staţiune turistică, atunci când taxa se datorează numai pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa hoteliera dploiesti dploiesti Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce reprezinta \"taxa hoteliera\".Incepem activitatea pentru un hostel si cel ce a fiscalizat casa de marcat m-a intrebat ce ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera-in ce cont se varsa ama77 ama77 va rog frumos,in ce cont se varsa taxa hoteliera,si,de asemeni,care este procentul? (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera interpretari cazaremamaiaconstanta cazaremamaiaconstanta Am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Eu pentru apartamentele ce le inchiriez in regim hotelier am urmatoarea situatie a din 2006 de cind am demarat ... (vezi toată discuția)