avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa hoteliera-in ce cont se varsa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa hoteliera-in ce cont se varsa

va rog frumos,in ce cont se varsa taxa hoteliera,si,de asemeni,care este procentul?
Cel mai recent răspuns: ama77 , utilizator 19:36, 1 Februarie 2012
Acesta este un impozit local, contul bancar in care sa face plata fiind diferit in functie de administraţiei publice locale de care apartine respectiva unitate hoteliera. Intrebati acolo care este contul. Tot acolo trebuie depusa lunar si declaratia pina in 10 a lunii urmatoare (plata se face tot pina in 10 luna urmatoare).
Procentul este de 1 % cf art 279:
"(2) Pentru şederea într-o unitate de cazare, consiliul local instituie o taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate."

Se poate plati si la casieria primariei (administraţia publica locala):)
multumescfrumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa hoteliera dploiesti dploiesti Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce reprezinta \"taxa hoteliera\".Incepem activitatea pentru un hostel si cel ce a fiscalizat casa de marcat m-a intrebat ce ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera interpretari cazaremamaiaconstanta cazaremamaiaconstanta Am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Eu pentru apartamentele ce le inchiriez in regim hotelier am urmatoarea situatie a din 2006 de cind am demarat ... (vezi toată discuția)