Buna,
am o intrebare : O societate comerciala detine un TIR pe care doreste sa il inchirieze catre o persoana fizica. Se poate din punct de vedere legal?
Multumesc . Care este temeiul legal?
Persoana fizica doreste sa il foloseasca pentru transport marfuri. Aceasta presupune licenta de transport.
Respectivul va lucra printr-o societate de trasport, adica probabil va lucra pe licenta acesteia dupa ce va obtine licenta de trnsport si a autovehicolului.
Temeiul legal este forma in care se realizeaza contractul intre persoana fizica si persoana juridica care detine camion.
In practica, in UE se folosesc in fiecare tara, potrivit legislatiei propri toate scaparile, portitele legislative. Si astfel se efectueaza legal ocolirea legii.
Sunteti o persoana juridica care activeaza in domeniu, deci ar trebui in primul rand sa cunoasteti toate legile din domeniu. Apoi eventual sa consulati avocatul care sa va indice portita. Este cea mai buna metoda.
Precum v-am spus, sportul acesta se practica in EU, in anunturile publicate cei ce ofera camioanele ofera si asistenta "juridica" necesara desfasurarii activitatii fara a avea probleme. Full-service, pentru ca clientul sa mai vina din nou.
Daca insa cum spuneti, persoana dispune de licentele si autorizatiile necesare, atunci fie ca faceti un contract de inchiriere, fie un contract de asociere in participatiune.