avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, succesiune, vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, succesiune, vanzare

Mama a mostenit o casa la tara de la parintii ei. Mama a decedat. Precizez ca am facut investitii la casa respectiva atat inainte ca mama mea sa moara cat si dupa. Am facut succesiune. Acum tatal meu vrea sa risipeasca tot ce a agonisit mama mea acolo. Vrea sa vanda tot pentru a isi bate joc de munca mamei mele. In timp ce mama mea traia acesta nici nu se ducea catre casa la tara unde locuia mama mea, dar prin succesiune a mostenit si el. Eu detin mai mult in urma succesiunii. Va rog din suflet sa imi spuneti ce pot sa fac.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
mariuscrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuscrisan , utilizator 19:49, 19 Iunie 2011
Pai puteti sa-i cumparati acum, cat e in viata, partea lui si o sa va ramana dumneavoastra tot, iar el sa faca ce vrea cu banii.
Tatal dvs. nu poate vinde inainte de partajarea averii succesorale decat cota sa dobandita prin mostenire conform certificatului de mostenitor si nu intreg imobilul.
Avand in vedere ca dvs. sunteti cel care ati investit in imobilul bun succesoral, iar tatal se grabeste sa obtine un venit de pe urma acestuia, este necesar sa promovati pe rolul instantei o actiune de partaj succesoral in cadrul caruia vor efectuate expertize de specialitate in functie de componenta masei partajabile, iar daca imobilul este incomod partajabil, solicitati atribuirea in natura , urmand sa achitati acestuia contravaloarea cotei sale printr-o suma de bani denumita " sulta".
Partajul succesoral este un proces complex dar si costisitor in conditiile in care partile nu se inteleg cu privire la partajarea averii succesorale pe cale amiabila ( caz in care pot partaja pe cale notariala ) data fiind valoarea taxei de timbru de 3 % care se achita raportata la valoare masei partajabile la care se adauga costul expertizelor de care aminteam mai sus.
Angajati avocat in situatia in care optati pentru partajarea pe cale judecatoreasca.
Tatal meu nu vrea sa vanda. Scopul lui este de a-si bate joc de munca noastra, respectiv a mea si a mamei mele. Vinde tot ce gaseste pe proprietate. Chiar nu stiu ce sa ma fac.
Ce as putea sa fac astfel incat el sa nu se mai poata atinge de nimic si sa nu mai poata vinde bunurile?
Vreau sa fac o ADAUGARE. Din respectiva casa MOSTENITA de mama mai detin si celelate doua surori ale mamei care sunt in viata, dar care nu mai sunt interesate de proprietate. La succesiune s-a dezbatut doar partea mamei de 1/3 din casa. Daca as cumpara si restul de 2/3 as avea putere deplina avand in vedere ca detin peste 80% din casa?

Alte discuții în legătură

Despre o mostenire Adytzu72 Adytzu72 Buna ziua. Se da urmatoarea speta: o familie formata din parinti si doua fete, decedeaza sotul (tatal fetelor) se dezbate mostenirea, una din fete renunta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune pschintee pschintee Salut, avem urmatoarea speta: tatal meu este in situatia de a vinde o proprietate. Proprietatea are titlu de proprietate, pe numele a 3 persoane:mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)