avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, succesiune, vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, succesiune, vanzare

Mama a mostenit o casa la tara de la parintii ei. Mama a decedat. Precizez ca am facut investitii la casa respectiva atat inainte ca mama mea sa moara cat si dupa. Am facut succesiune. Acum tatal meu vrea sa risipeasca tot ce a agonisit mama mea acolo. Vrea sa vanda tot pentru a isi bate joc de munca mamei mele. In timp ce mama mea traia acesta nici nu se ducea catre casa la tara unde locuia mama mea, dar prin succesiune a mostenit si el. Eu detin mai mult in urma succesiunii. Va rog din suflet sa imi spuneti ce pot sa fac.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
mariuscrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuscrisan , utilizator 19:49, 19 Iunie 2011
Nu, nu ati avea nici atunci putere deplina, atata vreme cat tatal are o cota cat de mica din bun. V-am zis si in mesajul privat : faceti partaj si solicitati si despagubiri de la tata pentru bunurile vandute. Solicitati atribuirea in natura a bunului pentru a plati sulta tatalui din care sa se scada apoi despagubirile dumneavoastra.
Va dura.....trebuie sa aveti rabdare si ceva bani pentru proces.
Cu 10% din proprietate tatal meu poate sa vanda ce vrea si eu nu il pot opri fara sa intru in proces? Nu exista nici un act prin care sa ii demonstrez ca ii este intrezis sa faca toate acestea fara acordul meu?
V-am explicat si in mesajul privat care sunt cotele !!
Nu, nu poate sa vanda, REPET, asa cum nici dumneavoastra nu puteti fara el.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre o mostenire Adytzu72 Adytzu72 Buna ziua. Se da urmatoarea speta: o familie formata din parinti si doua fete, decedeaza sotul (tatal fetelor) se dezbate mostenirea, una din fete renunta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune pschintee pschintee Salut, avem urmatoarea speta: tatal meu este in situatia de a vinde o proprietate. Proprietatea are titlu de proprietate, pe numele a 3 persoane:mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)