avem urmatoarea speta:
tatal meu este in situatia de a vinde o proprietate. Proprietatea are titlu de proprietate, pe numele a 3 persoane:mama tatalui meu, (1/3) si inca 2 surori ale dansei (matusile tatalui meu care de asemenea detin fieacre cate 1/3 din proprietate). In urma a doua dintre ele tatal meu este singurul mostenitor. A 3-a titulara de TP, decedata de asemenea, are 3 copii, care ca in mai toate povestile nu se inteleg. Mama lor mai detine si alte proprietati, marul dioscordiei intre cei 3 frati.
Intrebarea mea este: Poate tatal meu sa ii convoace pe cei 3 frati pentru a face succesiunea doar in ceea ce ii priveste 1/3 din proprietatea pe care vrea tatal meu sa o vanda fara a dezbate marul discordiei? (sa faca succesiunea spre a renunta in favoarea tatalui meu).
La iesirea din indiviziune (partaj) tatal dvs. poate sa solicite atribuirea bunului si plata sultei ( contravaloarea a 1/3 catre nepoti). De-abia apoi poate sa vanda tot bunul, in integralitatea lui. Pana atunci, sunt co-proprietari indivizari toti 4, in cotele mentionate ( 2/3 si 1/3).