avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie


Buna ziua

as dori opinii in ligatura cu Forta porbatorie a unei declaratii notariale intr-o cauza civila pretentii in urma unei tamponari auto soldate doar cu daune materiale .Doua auto sau ciocnit inafara localitatii auto 1 nu avea ITP si RCA si inainte de o curba i-a aparut o masina auto 2 care circula din sens invers TAIND CURBA , circulind pe contrasens. Auto 1 a reactionat si a frinat virind stinga pentru a evita impactul lasind pe asfalt doua urme liniare continue care incep pe sensul lui normal de mers si se termina la jumatatea celuilalt sens. Auto 2 nu a frinat si a incercat sa reintre pe sensul regulamentar de mers producinduse coliziunea . La fata locului nu au fost martori oculari, masinille au fost mutate pt. ca politia nu a venit la fata locului . Auto 1 tracteaza pe auto 2 pina la politie soferii implicati conving politistul sa se deplase la fata locului si se intocmeste PV contraventional pentru conducatorul auto 1 pentru lipsa ITP si art. 123 lit b si d din Regulament de circul. HG 1391 ,cu descrierea faptei: " intr-o curba la dreapta a patruns pe contrasens intrind in coliziune cu auto ---- si nu poseda ITP si RCA valabil " La politie conduc auto 2 nu mai recunoste ca a taiat curba si a circulat pe contrasens. Intr-o discutie ulterioara in prezenta cond . auto 1 cond auto 2 recunoaste ca e vinovat ca a circulat pe contrasens ca aocolit o groapa fiind de fata un martor .Conduc auto 2 nu a permis cond auto 1 sa faca fotografii cu pagubele.Politistul care nu a vazut aututurismele dupa tamponare la fata locului la insistentele cond auto 2 consemneaza PE MARGINEA PV de contraventie ca Vinovat de producere e cond auto 1. Nu exista inregitrare radar se contesta PV , instanta mentine PV , politistul audiat in instanta declara ca nu a sanctionat pentru viteza ci pentru neadaptare ,instanta retine art. 123. In timpul acesta cond . auto 2 deschide actiune in pretentii si dupa pronuntarea in cauza cu contestatia PV emite hotarire obliga pe auto 1 la plata a 3200 lei despagubiri. Auto 1 a solicitat audierea martorului fata de care auto 2 a recunoscut dar nu a fost citat si nici audiat. A declarat recurs si a depus si DECLARATIE NOTARIALA A MARTORULUI care avea depusa la dosar si declaratie extraprocesuala olografa.Precizez ca sa depus si schita cu DINAMICA producerii coliziunii si partea adversa a depus FOTO color care evidentiaza deformarile produse si care coroborat cu declaratia martorului dovedesc ca auto 2 a circulat pe contrasens , a aparut dintr-o data si NU A FRINAT.
Care e forta probanta a declaratiei notariale a martorului. ??
Auto 2 NU a venit cu explicatii logice si face trimitere la constatarile politistului care nu sunt sustinute de nici un probatoriu SI NU EXISTA NICI O LEGATURA DE CAUZALITATE INTRE CONTRAVENTII APLICATE SI COLIZIUNEA IN SINE .
Instanta s-a pronuntat tot pe baza "constatarilor politistului " fara a nominaliza ,indica , verifica si motiva in dispozitivul hotaririi care sunt aceste probe.
Pentru sentinta privind PV de contraventie auto 1 doreste depunerea plingere la CEDO art. 6 proces nechitabil intrucit a fost santionat la art. 123 si nu este inregistrare radar . Art. 123 prevede depasire in speta de 50 Km la ora
Astept opiniii si raspunsuri.
Este interesant ca un politist se poate pronunta ca ai circulat peste 50Km/h asa subiectiv fara proba legala si sa o incasezi !!!!!!!???????


Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 10:49, 19 Iunie 2011
Declaratiile martorilor nu se considera niciodata proba cu inscrisuri, indiferent ca e facuta in fata instantei sau oriunde in orice forma scrisa simpla sau ad solemnitatem, se considera tot proba testimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs proces impotriva unui pv dumitreldd dumitreldd Mi s-a retinut permisul de conducere, dupa primul termen am pierdut procesul, acum urmeaza recursul. Martorul asistent nu s-a prezentat la nici unul din ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei ... IonutCar IonutCar Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane la fata locului. Circulam regulamentar in localitate, 1 banda pe fiecare sens si ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)