avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin o casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin o casa la tara

Detin o casa la tara impreuna cu tatal meu. Eu detin in jur de 90% din proprietate, iar tatal restul. Este posibil ca tatal meu sa vanda bunurile aflate de proprietate, fara acordul meu. Cum il pot impiedica?
Nu poate vinde intregul imobil fara acordul dumneavoastra, insa isi poate vinde cota sa parte de 10% din acest imobil fara a avea nevoie de consimtamantul dumneavoastra.
Eu ma refer la bunurile aflate pe propietate. Spre exemplu: poarta, materiale de constructii, bunurile din casa etc.
NU ! Nu are voie fara consimtamantul dumneavoastra. Bunul e vazut cu toate accesoriile sale. Asupra fiecarei componente, fiecarei "molecule" din bun aveti dreptul de proprietate si trebuie acordul amandoura.
Problema este ...ca pentru recuperarea banilor - cota dumneavoastra, trebuie sa il dati in judecata pe tata. Bani si "distractie" prin instanta. Daca nu va mai intelegeti cu el, faceti partaj.

La bunurile mobile, data fiind natura lor si valoarea mai mica, vanzarea e usor de realizat impotriva intereselor dumneavoastra. Dar sa stiti ca imobilul in sine nu va putea fi vandut niciodata fara acordul dumneavoastra. Vanzarea se face la notariat si avand calitatea de coproprietar, notarul nu incheie contractul fara dumneavoastra.

Curiozitate : In ce context aveti 90% din bun? Aveti titlu de proprietate pe care e stabilita cota?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 1/4 dintr-un apartament pot vinde fara celalalt proprietar? lumymm lumymm AM IN PROPIRETATE O COTA PARTE DE 1/4 DINTR-UN APARTAMENT CU 2 CAMERE. CEALALTA COTA O ARE O CUNOSTIINTA DE-A MEA CU CARE NU MA MAI INTELEG. AS DORI SA STIU ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)