Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea ce acte sint necesare la Of.Reg.Comertului pentru numirea unui nou administrator.
Ma intereseaza defapt lamuriri numai cu privire la pct.2. si la pct.3 de mai jos , reproduc din actele afisate pe site-ul ONRC:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor / decizia asociatului unic sau actul adiţional la actul constitutiv) respectiv decizia consiliului de administraţie, decizia consiliului de supraveghere (original);
3. Actul constitutiv actualizat în cazul SNC, SCS, GIE şi, după caz, SRL;
Nelamurirea mea :
la pct.2 inteleg ca este suficienta fie hot.AGA fie actul aditional, nu amindoua, este corect?
la pct.3 : in ce caz anume este necesar pentru un SRL si actul constitutiv actualizat ?
Va multumesc.
1. - e suficienta hotararea
2. - este nevoie si de actul constitutiv actualizat. Pentru orice modificare a actului constitutiv( desemnarea administratorului la SRL este o modificare a actului constitutiv) se solicita la registrul comertului acest act.
Suplimentar: cerere de inregistrare tipizata, copie act identitate, specimen de semnatura si declaratia ca indeplineste conditiile legale pentru aceasta functie.
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog sa ma lamuriti in ce consta actul constitutiv actualizat? Nu prea inteleg. Am facut acum citiva ani o modificare - cesionare parti si modificare obiect activitate principal. Am depus hot.AGA si act aditional la actul constitutiv si a fost suficient.
Acum pt.administrator ce depun ? Actul constitutiv initial are 7 pagini.
Trebuiesc rescrise toate paginile si inlocuite datele modificate intre timp?
Actul constitutiv actualizat reprezinta documentul care se depune la registrul comertului in care sunt inscrise modificarile fata de actul constitutiv initial. In cazul dvs. copiati vechiul act, iar la sectiunea administrare il inscrieti pe noul administrator. Daca ultimul act depus la registru cu cesiunea s-a facut inainte de anul 2008, aveti grija sa inscrieti obiectul de activitate conform Cod CAEN Rev.2 in caz contrar riscati sa-l faceti degeaba.