avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cine plateste executorul?
Discuție deschisă în Executare silită

cine plateste executorul?

Buna ziua
Sotul meu in urma cu 2 ani a luat un imprumut de la o persoana fizica cu actele facute la notariat. In iarna anului trecut chiriasii apartamentului a carui proprietar este sotul meu s-au trezit cu executorul la usa. Anuntat fiind sotul meu s-a intalnit cu persoana de la care s-au imprumutat banii si a platit suma integrala respectiv : SUMA IMPRUMUTATA +DOBANDA AFERENTA + CHELTUIELILE PE CARE PERSOANA LE-A AVUT CU ACTELE DE EXECUTARE. Acum executorul prin care s-au facut actele ne trimite somatii ca trebuie sa platim 2956 ron taxe de executare texe pe care noi le avem scrise clar ca le-am platit persoanei de la care am impreumutat banii. Ce ar trebui sa facem ca nu mai intelegem nimic?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 09:37, 28 Iulie 2008
Nu ati specificat cum i-ati dat banii persoanei de la care i-ati imprumutat? Asa ...pe strada? Trebuia sa mergeti la executorul judecatoresc si acolo sa-i dati. Executorul isi oprea suma care i se cuvenea reprezentand cheltuielile de executare, iar persoana respectiva isi lua imprumutul si dobanda aferenta.
Luati legatura cu persoana respectiva si cereti-i sa se duca sa achite cheltuielile de executare intrucat in baza actului semnat, dvs. le-ati achitat.
Mergeti la executorul judecatoresc si aratati-i hartia semnata de persoana respectiva si solicitati-i sa-si recupereze suma de la aceasta.
Interesant ar fi de stiut si daca aceasta hartie a fost semnata si de doi martori macar care sa poata depune marturie pentru dvs. ca ati achitat suma de bani.
Buna Ziua,

Eu nu am fost prezenta la restituirea sumei. Am vazut actul si acesta este facut la notar executorul fiind din alt oras decat cel in care s-a dat imprumutul, eu si sotul avand domiciliul din buletin in alt oras decat cel in care locuim.

Multumesc si am sa va urmez sfatul.
Este posibil ca creditorul sa fi "uitat" sa achite cheltuielile de executare, chiar daca a primit suma respectiva de la debitor. Luati legatura cu executorul judecatoresc si depuneti la dosarul de executare dovada platii, altfel acesta va va urmari in continuare in temeiul procesului-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare, care constituie titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut cu contract autentificat nerambursat. ce pot face pentru a-mi recupera banii? Voiculescu86 Voiculescu86 Buna ziua. Am imprumutat o persoana fizica cu suma de 1500 euro si nu mai primesc banii inapoi. Cand i-am acordat imprumtul am facut o hartie de imprumut la un ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice diana_2012 diana_2012 In urma cu 5 ani sotul meu impreuna cu 2 \\"prieteni\\", cu care era asociat (el era si administrator ) intr-o firma, au imprumutat o suma de bani de la cineva ... (vezi toată discuția)
Se poate executa o masina pusa garantie la un imprumut? carmenbn carmenbn Am imprumutat cuiva o suma de bani,am facut un contract,fara a merge insa la notar.Am pus ca si garantie o masina pe care o detine imprumutatul. Respectivul ... (vezi toată discuția)