Buna dimineata,
Avand in vedere ca locuiesc in sectorul 5, unde pot merge pt a rezolva in instanta contractul de imprumut???
Am nevoie de avocat?
Cui ma adresez acolo?
Am nevoie de un pic de ajutor intrucat am un copil de 3 luni si trebuie sa-l iau cu mine peste tot.
Va multumesc din suflet.
daca ati acordat un imprumut iar persoana respectiva nu l-a restituit la termen, iar contractul de imprumut a fost facut in forma autentica (la notar) sau are data certa (data de un avocat), puteti sa mergeti direct la executorul judecatoresc pentru a-l pune in executare silita...daca imprumutul este un inscris sub semnatura privata trebuie sa va adresati judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul imprumutatul
Multumesc mult de tot.
Oare pot face acum la notariat un contract care a intrat in vigoare cu mult timp in urma si cu acordul celui care l-am imprumutat??
se poate, daca imprumutatul este de acord sa mearga cu dvs la notariat si sa semneze un contract de imprumut pentru suma luata anterior prin inscris sub semnatura privata, dar am rezerve cu privire la disponibilitatea persoanei respective de a semna acum un contract la notar ....dvs ati spus ca doriti"sa rezolvati imprumutul in instanta", ori aceasta afirmatie m-a dus cu gandul la chestiunea ca aveti probleme cu luatul banilor inapoi de la imprumutat, daca persoana imprumutata este de buna credinta si va restituie banii, pentru ce sa aveti nevoie de un contract in forma autentica sau cu data certa?
in ce situatie va aflati ? aveti un inscris sub semnatura privata iar imprumutatul nu v-a restituit imprumutul la scadenta?
banii i-am dat in 2011 pe maxim un an. Fiind vorba de cumnatul meu nu am facut niciun document legal atunci si vazand ca a pierdut totul, ca nu mai are nimic, am semnat un contract de mana in luna martie.
M-am gandit ca e in avantajul lui sa facem acum un contract la notariat, cu oprire din salariu, decat sa ne vedem in instanta, intrucat o sa-i cer mai mult, inclusiv toate cheltuielile aferente.