Am dat un imprumut in urma cu doi ani si termenul a trecut ce as putea face sa imi iau banii inapoi .imprumutul a fost facut de fata cu un avocat ce ne-a facut urmatorul act:INSCRIS SUB SEMATURA PRIVATA in care scrie urmatoarele:,,Declar ca am imprumutat de la imprumutatorul...... suma de 3000euro pecare am primito la semnarea acestui inscris si aceasta declaratie are valoare de chitanta autentica de primire a acestei sume ,suma constituind o forta financiara atrasa pentru rezolvarea unor activitati de investitii personale.Termenul imprumutului este de 2 ani si curge de la data incheieriiacestui inscris ,termen facultativ pentru imprumutat care poate achita imprumutul intr-un termen mai scurt si obligatoriu pentru imprumatatator.Daca imprumutatul nu va plati la termenul de mai sus ,intreaga suma imprumutata devine de indata exigibila.De la data obligatiei de restituire a sumei imprumutate pana la plata efectiva imprumutratul datoreaza penalitati de intarziere de 0.50%din suma imprumutata.EU in calitate de imprumatator ,declar ca am aimprumutato pe ....cu suma de 3000euro pe care iam platit-o la semnarea acstui inscris pe care-il accept.Incheiat azi in doua exemplare originale pentru fiecare parte un exemplar.
intrebarea mea este unde pot sa ma adresez ca sa imi iau bani inapoi a trecut cam 6 luni de cand trebuia sa mi se restituie suma imprumutata?si daca sunjt sanse de sa-mi primesc bani inapoi?
va multumesc
Consultati un avocat si deschideti actiune in instanta.Poate il contactati chiar pe avocatul care a redactat inscrisul sub semnatura privata,ca tot este in tema.
promovati in instanta o actiune pe somatie de plata, avand in vedere ca aveti o creanta certa lichida si exigibila, si astfel veti obtine o sentinta judecatoreasca pe care o veti investi cu formula executorie si veti putea trece la recuperarea banilor cu ajutorul unui executor judecatoresc.
Imprumut
sherbanik
Buna ziua. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani printr-un act notarial cu data scadenta in decembrie. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in caz ca ... (vezi toată discuția)
împrumut
Doresc să împrumut unei persoane fizice o sumă de bani, fără dobândă, pe un termen de 1 an. Acest tip de contract se poate face la un birou de ... (vezi toată discuția)