avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... îMPRUMUT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

îMPRUMUT

Doresc să împrumut unei persoane fizice o sumă de bani, fără dobândă, pe un termen de 1 an. Acest tip de contract se poate face la un birou de avocatură sau trebuie încheiat neapărat la un notariat?
Fa-l mai bine la notar, ca o sa fiu titlu executoriu in caz de neplata.
Daca vrei, poti sa faci si un inscris sub semnatura privata, in prezenta a doi martori, dar mai bine du-te la notar. E mai sigur.

>Doresc să împrumut unei persoane fizice o sumă de bani, fără dobândă, pe un termen de 1 an. Acest tip de contract se poate face la un birou de avocatură sau trebuie încheiat neapărat la un notariat?
note:
[1] atat la notar cat si la avocat, va avea aceeasi forta de act incheiat in forma solemna;
[2] la notar se poate face mentiune potrivit art376cpciv - de investire cu formula executorie; avocatul nu cred ca poate...
[3] atentie: sub semnatura privata si doi martori nu veti putea proba (la adica) decat faptul ca a fost incheiat un incris (inceput de inscris), ptk nu puteti proba cu martori peste 250lei, cf cod civil; deci cu martori nu veti putea proba suma / cuantumul imprumutat, ci restul faptelor - intalnirea, inscrisul olograf, etc.
[4] daca e o persoana pe care o cunoasteti foarte bine, e mai ieftin sa alegeti certificarea data de avocat - mergeti la unul, nu timbreaza ca notarul.
fortuna vis,
maximilian
acest tip de contract il puteti semna dvs si debitorul in fata unui avocat iar cu contractl astfel semnat, avocatul poate merge la notar pentru autentificare si astfel actul reprezinta titlu executor la data scadentei.
daca pelezi la un notar el constiuie titlu executoriu
daca il faci c act sub semntur privat trebuie metiunea bun si probat din partea celui care s obliga urmta de cuantumul sumei
si in ac situatie e o proba suficienta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate acte olografe atlantic atlantic Tatal meu, decedat in aprilie, a dat cu imprumut unei persoane din afara familiei, o suma importanta de bani pe termen de 1 an. Au incheiat un act de mana, pe ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata, debit neachitat la termen. Tedy28 Tedy28 Buna seara tuturor. O sa expun pe scurt o situatie care imi da bataie de cap,in speta am incredintat o suma de bani tatalui meu, suma pe care acesta a ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)