avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Se poate prelungi un contract de prestari servicii pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Se poate prelungi un contract de prestari servicii pe inca un an fara acordul beneficiar​ului?.

Buna ziua .As dori sa-mi raspundenti la intrebarea de mai sus ,adica juridic e posbil asa ceva,fara acordul meu?.
Am contract cu Orange-ul pe firma mea si saptamana trecuta am fost sa-l reziliez deaorece as vrea sa mai reduc din costuri si contractul cu ei expira pe data de 22iunie.Raspunsul de la reprezentanta Orange a fost ca nu se poate rezilia deoarece calculatorul a prelungit automat cu inca un an abonamentul.Se poate sa ma creada chiar asa de aiurit incat sa ma minta in fata?
As dori sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa termin cu ei pe cale amiabila sa nu ajung la judecata.Va multumesc. [b
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:31, 19 Iunie 2011
Fara acordul dvs. de buna seama nu se poate prelungi contractul. Cititi totusi contractul initial ( chiar asistat de un avocat) inainte de a face orice demers ca s-ar putea sa fie stipulata acolo vreo clauza in legatura cu rezilierea.
@szade
Cititi cu atentie clauzele contractului privind prelungirea in mod tacit si rezilierea contractului! Daca acolo se stipuleaza un termen anume de anuntare a rezilierii( de ex: 30 zile), inainte de terminarea contractului si nu l-ati respectat, nu mai aveti ce sa faceti! Vointa partilor este legea lor!
Problema e ca pe la firmele acestea de telefonie, dupa expirarea acelei perioade minime de 2 ani, prelungirea contractului nu se mai face automat cu cate 1 an sau alt termen din acesta fix ci numai in cazul cand se trece la o noua oferta de abonament sau se achizitioneaza produse gratuite, gen telefoane, folosindu-se acele puncte care se aduna pe factura sau alte stimulente.
In practica insa totusi acestea sunt uzuantele, chiar legislatia europeana permite acest lucru.
Adica in contract se poate introduce clauza acordului tacit, cel mult insa egala cu durata contractului initial. Nu exista obligativitatea acordarii de bonusuri sau telefoane sau schimbarea tarifului.
Contractul se prelungeste automat in aceleasi conditii daca nu se exprima vointa incetarii contractului cu un preaviz specificat in contract.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord tacit bogdan77m bogdan77m Daca un contract de inchiriere are stipulat la un articol faptul ca se prelungeste prin acordul tacit al partilor daca una dintre parti nu notifica celeilalte ... (vezi toată discuția)
Cum pot denunta un contract de 12 ani? Ellyna_Legal Ellyna_Legal Cum pot denunta un contract de prestari servicii , contract semnat in 2003 pe o perioada de 12 ani , prelungit tacit ? (vezi toată discuția)
Anulare contract orange VladCarlsson VladCarlsson Buna ziua, As dori sa stiu daca este posibila anularea unui contract cu firma Orange dupa trecerea perioadei minime contractuale desi clauzele contractuale ... (vezi toată discuția)