avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contracte la distanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contracte la distanta

Imi puteti spune ce lege reglementeaza contractele la distanta intre doi operatori economici? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 09:08, 31 Iulie 2008
Ordonanta nr. 130 din 31.08.2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Monitorul Oficial nr. 431 din 02.09.2000

Cunosteam Ordonanta aceasta, ba chiar si Legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la
distanta, insa se refera doar la "consumatori" persoane fizice (sau grupuri de persoane).

Pe mine ma intereseaza vreo lege care sa reglementeze raporturile dintre doi operatori economici (SRL, in cazul meu) privind achizitionarea unor produse, comanda facindu-se prin mijloace electronice (telefonic).

Vinzatorul m-a asigurat ca respectiva convorbire va fi inregistrata si va reprezenta dovada comenzii pe care am efectuat-o. Insa respectiva convorbire nu a fost inregistrata iar la livrare am constatat ca mi-a fost livrat un produs cu specificatii diferite.

Din experienta anterioara de achizitionare produse online, inainte de livrare primeam un mesaj scris (e-mail, fax) prin care mi se solicita sa confirm respectiva comanda telefonica.
Stimate domn.Problema dvs este tratata pe larg in cursul de drept civil "Teoria generala a obligatiilor".Daca tot va intereseaza legislatia ,sper sa aveti o lectura placuta:)
Multumesc pentru invitatie (la lectura)! Am citit (apropae) toate cele 140 de pagini, dar nu m-am lamurit.. unde anume se incadreaza fapta pe care am enuntat-o mai sus?
Se mentioneaza ceva in aceasta lucrare despre contractele incheiate "telefonic" dar nu inteleg urmatorul lucru: in cazul unui contract incheiat telefonic.. se poate spune ca avem un "contract"?

Imi puteti da macar un indiciu, spre ce capitol(e) sa-mi indrept atentia?! Multumesc anticipat!


:) Da, aveţi un contract. La facultate aceasta materie (teoria generala a obligaţiilor) am studiat-o pe parcursul unui întreg semestru. Daca reuşiţi sa o înţelegeţi mai repede sunteţi un om extraordinar. Titlul III - Actul juridic ca izvor de obligaţii (Autori: Stătescu si Barsan). ;) Apropo, manualul meu are 473 de pagini.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
R&R MEDIASERV AFFAIRS, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cumparaturi online ("pe firma") lifer lifer Am achizitionat recent un produs de pe un site de vinzari online, solicitind intocmirea facturii "pe firma" (SRL). La momentul efectuarii comenzii ... (vezi toată discuția)
Refuzarea unui colet neconfirmat xRaven xRaven Buna ziua ! Am o mica problema. Se presupune ca am comandat un produs si m-am trezit cu curierul la usa cum ca trebuie sa platesc respectivul colet, ... (vezi toată discuția)
Pret gresit pe site dascalas dascalas Salutare. Administrez un magazin online pe care s-a listat un pret eroant. Nu prea am reusit sa dam de cap cum a ajuns pretul ala acolo. Ideea este ca, ... (vezi toată discuția)