avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot deveni avocat international , ce examen ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot deveni avocat international , ce examen trebuie sa sustin??/

Cum pot deveni avocat international sa pot profesa in orice tara, ce examen trebuie sa sustin si unde??
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 00:31, 24 Iunie 2011
Nu exista examen pe care sa il sustii si apoi sa devii avocat...international.
Mai intai de toate trebuie sa dai examenul de admitere in Barou,in tara ta.
Insa cu titlul de avocat din Romania (presupunand ca aici vrei sa dai examenul),nu vei putea sa profesezi in chiar toate statele lumii. Unele nu recunosc (deocamdata,de exemplu Grecia sau Luxemburg) calificarea,in altele este nevoie sa sustii examene suplimentare s.a.m.d.
Despre exercitarea profesiei de avocat in statele membre ale UE:

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Nu exista avocatul international, ci avocat national cu cunostintele in drept international. Pe de o alta parte, avocat "european" are libertatea de prestarea servicii pentru cauzele ocazionale, fara nicio limitatia. Dar pentru a exercita profesia in alta tara cu caracter permanent trebuie sa se dovedesc niste capacitatiile, si sa se indiplineasca niste conditiile. Dar nu sunt prea dificile. Mai ales daca este deja cu niste experenta si anii bun de exercitiu profesional. Si nu ai fost pedepsit, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in avocatura? BogdanLupu BogdanLupu Buna ziua, am si eu nevoie de parerea sincera a voastra. Pe scurt, intentionez sa intru in avocatura. Locuiesc in provincie. Anul acesta imi dau licenta, as ... (vezi toată discuția)
Se poate face stagiatura in uk ? vali_g vali_g Locuiesc in Marea Britanie si am terminat dreptul in Romania. In cazul in care sunt declarat admis la examenul de admitere ca avocat care sunt sansele de a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu avocata si am nevoie de niste date despre admitere Costache Raluca Costache Raluca Buna seara. Am 15 ani si trebuie sa fac un referat pt scl in care sa scriu ce profesie vreau sa urmez,ce studii imi trebuies si in ce consta.Dna profesoara ... (vezi toată discuția)